Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. április 26. 23:35 - Chomy

2. Epizód: Az elveszett favágók rejtélye

...amelyben a parti eljut a favágók táborába, amely inkább hasonlít sebtében megerődített harci táborra. A favágók elmondják, hogy emberrablók ütöttek rajtuk; sokukat elhurcolták az erdő mélyére, a Harnstungba vezető utat pedig – mintha más se hiányozna - pygmir törzsek foglalták el. Ha nincs út, a brontorok sem jutnak el a városba a kivágott fával, de amúgy a favágás is szünetel, mert féltik a munkások az életüket. Hírvivőt meg sem próbáltak küldeni Harnstungba; gondolták, az elég egyértelmű üzenet, ha leáll a fas…. faanyag szállítása.

A nyomozásba kezdő hősök találnak néhány erdei falut, amelyben adóelkerülők, orvvadászok, meg hasonló népek élnek, és tapasztalják, hogy a fosztogatók egyiket sem kímélték, mindenhonnan raboltak – főleg embereket. Kutakodásaik során rábukkannak egy ősi, elfeledett romvárosra egy visszataszító mocsár mélyén, ahol élőholtak tanyáznak, és összefutnak néhány furcsa, mutáns bestiával is.

Számos váratlan (& véletlen) találkozás után rádöbbennek, hogy az erdőben legalább négy fél háborúzik egymással: egy csapat bizarr Leviatán-kultista; Demiré szimbólumát viselő eretnekek; Avella titokban előreküldött kalandozói (élükön egy, a tőröket ördögien forgató szépséggel, Étienne*-nel); továbbá egy csapat vérszomjas martalóc, akiket Xatos gyűlölt riválisa, Dalosvég városállamának zsarnoka küldött az erdőbe, hogy maguk szerezzék meg az Avellából elorzott mágikus eszközöket.

A Harn Hőseinek pedig valahogy sikerül mindegyikükkel tengelyt akasztani.

 

*tudom, francia férfinév; ezt annyiszor dörgölték az orrom alá a játékosaim, hogy már-már meg is bántam a választást

 

Szómagyarázat:

  • Pygmir: ocsmány, szőrös, kistermetű gnómok. Primitívek és ellenségesek.
  • Brontor: orrszarvúra hasonlító, drabális haszonállatok. Lásd: brontotherium.
  • Leviatán: a tenger mélyén szunnyadó bizarr szörnyisten, egyszerre patrónusa a pusztításnak és termékenységnek. Követői a természetes szelekciót és a szuperkaotikus törzsfejlődést idealizálják. Kultusza tiltott Calomyrban.
  • Demiré: a hold vérszomjas istennője. Azt tanítja, hogy a férfinem alsóbbrendű, mi több: a női nem szolgálatára teremtették. Minden egészséges patriarchális társadalomban eretnekségnek számít a tisztelete.
  • Dalosvég: Szélpuszta egy városállama, Avella nagy riválisa. Ura birtokolja a világ legerősebb varázskardját, vagy legalábbis ezt beszélik róla.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr442858097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása