Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. május 06. 16:16 - Chomy

5. Epizód: Behatolás az elfeledett királyok völgyébe

...immár világos, hogy Demiré szektája valójában egy egész kis szövetség; a boszorkányok, és a szolgálatukban álló rablók mellé Sur'marut, a Harn gnómjainak "királya" is felsorakozott. Normális esetben egy gnóm sosem szövetkezne egy emberrel - annál sokkal erősebb bennük a gyűlölet -, de a lehetőség, hogy néhány mutáns szuperkatonával gazdagítsa népe génállományát, meggyőzte Sur’marutot.

A Harn Hősei felkerekednek, oldalukon a Leviatán-kultisták maradékával (csak Prothémon marad hátra). Az Írduin-kolostorban talált tervrajzok és leírások alapján feltárnak egy titkos alagútrendszert, amely az elfeledett királyok völgyébe vezet; ha nem is minden konfliktustól mentesen (élettelen dungeon != üres dungeon :)), de különösebb figyelemfelkeltés nélkül jutnak át rajta.

A túloldalon sűrű erdőség fogadja őket. A szekta feltételezett búvóhelyéül szolgáló, ódon vár a velük szemközti hegység oldalában magasodik. Eldöntik, hogy alaposan felderítik a völgyet, mielőtt megpróbálnak bejutni a várba, és meglepő felfedezést tesznek: az elrabolt emberek nagy része egy ezüstbányában fejti az ércet. A munkát rablók és gnómok felügyelik, a kitermelt ezüstöt brontor-karavánok csempészik valahová északkeletre.

A társaság elfog egy ilyen karavánt, amint épp visszatér a völgybe élelemmel és egyéb holmival dúsan felpakolva, és az elfeledett királyok vára felé veszi az irányt...

 

Felderített dungeon-ök: +1 (a völgybe vezető titkos barlangrendszer), összesen: 3

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr252882567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orkogo 2011.05.11. 20:08:51

Új posztot kérünk! :-)
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása