Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. május 31. 11:16 - Chomy

8. Epizód: Egy fényes jövő kezdete

Néhány nap eltelik, újra Harnstungban járunk. A vár fogadótermében teljes a létszám: itt időzik Sir Borg, az intéző; Lady Valeria, az udvari varázslónő; a dicsőséges hősök; végül, de nem utolsó sorban Gregos magiszter, az avellai „diplomata” is. A veszély elhárult, a kincsek megkerültek, minden konfliktus rendeződni látszik – a további részleteket nem firtatják.

Bezzeg szegény Prothémon - nem is tudja, mekkorát tévedett, mikor nagylelkűen meghívta a partit Kopeirába. Maga sem látja többé a várost: Gregos nem hagyja őt futni. A magiszter kimondhatatlanul örül, hogy áruló tanítványa, Tul'karak meghalt, ahogy annak is, hogy a parti visszahozta az elrabolt kincseket, sőt, még Étienne mágikusan tartósított testét is. Hálája jeléül, a búcsúzkodás végén odadobja hőseinknek Prothémon levágott fejét.Tanulság: Xatos nagyúr mindig, mindent visz!

Mindent azért mégsem.

Miután Gregos távozott, a hazatérő Lord Gomery Harn örömmel értesül az ezüstbányáról a hűbérbirtokán, és néhány százalékot ígér a kitermelt ezüstből a partinak. Kapnak egy helyre kis villát is Harnstung egy előkelő negyedében, amit berendeznek szolgákkal, felszereléssel, és nekilátnak pálinkát főzni Rézamnar márkanév alatt. A városban - köszönhetően a kiszabadított rabszolgáknak - mindenki róluk beszél, és végre folytatódhat az Artheoras-nagytemplom építése is.

Minden jó, ha a vége jó – mondhatnánk, de ugyan ki hinné el, hogy a kampány véget ért ~8. tapasztalati szinten? ;)

 

  • Rézamnar: az amnar” a természetszellemek elnevezése. Nem összetévesztendő az amnirral (~elf), akik a természetszellemektől eredeztetik magukat. Bővebben az alábbi háttérinfóban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr312945602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása