Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. június 07. 14:28 - Chomy

2. Évad, 1. Epizód: Egy fényes jövő vége; sietős távozás Harnstungból

...Telt-múlt az idő, mindenkinek szépen alakult a vállalkozása. Egy szép nap aztán illusztris menet érkezett Harnstungba - lovagok és papok hosszú sora, csupa napot, meg lángokat ábrázoló zászlóval. A Harn Hősei rövidesen meg is tudták, kivel van dolguk, mert Lord Harn a várba idézte őket. Megismerték Sir Etzelt, Artheoras lovagrendjének marsallját; Röhm főinkvizítort; végül Tisztelendő Fredriket, a híres nyomozót.

A fogadás, sajnos, nem sokáig folytatódott, mert mikor a Harn Hőseinek bemutatására került volna sor, nyegleségükkel vérig sértették Lord Harnt, aki kipenderítette őket a várából.

Nagy botrány kerekedett. Sir Borg és Lady Valeria, hogy mentsék, ami menthető, azt tanácsolták a hősöknek, hogy egy időre távozzanak a városból. Új küldetést taksáltak rájuk: menjenek a Harnba, nézzék meg, mi zajlik, mert valami megint nem stimmel az erdőben: hobgoblinok és bajkeverők tartanak oda minden égtáj felől, akár ha valaki hívná őket.

A társaság tehát szedelődzködni kezdett.

Thorkin és Lady Valeria közt az utóbbi időben bensőségessé vált a tanítvány-mester viszony, így az indulás előtti napokban hősünk beavatást nyert az igen kényes titokba, miszerint Valeria a mitikus Aranykéz Lovagrend tagja. A lovagrend sejtszerűen működik, legfőbb törekvése pedig mindazon nemzeti ereklyék - többnyire illegális úton történő - visszaszerzése, amit az évszázadok során idegen erők elraboltak Calomyrból. Thorkinnak megtetszett az ügy szentsége, tüstént taggá is avatták egy csillagtalan éjszakán holmi aranymaszkot viselő, azonosíthatatlan alakok. (A tagsággal járó mágikus felszerelés nyilván nem játszott szerepet a döntésében a csatlakozásról...)

Így történt, hogy a Harn Hősei újra elhagyták Harnstungot. De nem ez volt az egyetlen oka az indulásnak; régi barátjuk, a Thel Affar kereskedőház feje megbízta őket, hogy elszállítsanak egy titokzatos, mágikus úton lezárt dobozt Murd városába, a kereskedő üzlettársának...

 

  • Inkvizíció: az inkvizíció létszáma nem túl jelentős. Nincs erős kontrolljuk az amúgy is lazán központosított egyházi területek felett, de azért eléggé félnek tőlük, ha valahol megjelennek.
  • Hobgoblin: ebben a szettingben nem pirosak, és kevésbé harciasak. A hobgoblinok zöme az emberi társadalom peremén éldegél, vagy szekérkaravánokkal járja a világot.
  • Thel Affar: tengeri törpök. Okosak, pszionikus tehetségük van, és remek hajósok – innen az elnevezés. Üzleti érzékük legendás, klánjaik világszerte tartanak fenn kereskedőházakat. Ritka és drága holmiban is utaznak, mint amilyenek a varázstárgyak.
  • Murd: calomyri város Harnstungtól nyugatra.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr582964562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orkogo 2011.06.08. 21:08:31

A reklámot a fórumban szívesen. ;-)

Az érdekelne, hogy Lord Harnnál való kegyvesztésük mennyire volt előre eltervezett mesélői húzás? Vagy ez csak egy indok volt, valami miatt mindenképpen el kellett volna hagyniuk a várost? Vagy tényleg csak éppen így alakult?

Chomy 2011.06.08. 22:11:36

@Orkogo: itt is köszi. :)

A kegyvesztést egyáltalán nem terveztem, a fogadás végén egész más kimenetelre, és más irányú folytatásra számítottam. Főleg arra lettem volna kíváncsi, hogy miként vágják ki magukat az inkvizíció megjelenése okozta slamasztikából. Sven és Pery ugye lepaktált egy eretnek szektával, sőt, fedezték a boszorkányok visszavonulását... a fő dilemma az lett volna, hogy a) átállnak az inkvizíció oldalára, b) kitartanak a szekta mellett.

Ehhez képest a sok prominens vendég előtt kissé túl pökhendire vették a figurát Calomyr egyik legősibb és legerősebb dinasztiájának fejével, aki egyébként maga is tapasztalt hadviselő, és büszke is a címére.

Hát, odáig sem jutottak, hogy megtudják az inkvizíció érkezésének pontos okát, Lord Harn kivágta őket, ahogy az elő van írva (amúgy nem voltak gyanúsítottak). :)

Ami ezután következett (a dobozos küldetés), az impró volt, de egész jó móka kerekedett belőle. Valamerre muszáj volt folytatni az aznapi játékülést...

Az viszont, hogy a Harnban furcsa gyülekezés jelei látszanak, eldöntött volt - és az első évad egy (jelentéktelennek tűnő) eseményének a következménye... :)

Amúgy itt pl. kimaradt egy apró kitérő: Nadír megvásárolt némi információt egy, a város közelében elrejtett kincsről. Peryvel kimentek felkutatni, megütköztek néhány erdei szörnnyel (majdnem ott pusztultak), és hazafelé találkoztak a Szélpusztáról visszatérő, mágikus lovon nyargaló Valeriával, aki az Aranykéz jellegzetes "egyenruháját" viselte. (Bár ők nem tudták, hogy az.)

Az, hogy Thorkint végül beszervezték az Aranykézbe, szintén a levegőben lógott, több oka volt, hogy végül lehetőséget kapott rá - a fenti találkozás is közrejátszott. :)

Chomy 2011.06.08. 22:16:20

Ja, még csak annyit:

- A Nadír által felkutatott és vásárolt információ a játékos önálló kezdeményezése volt. Hogy mit talált végül, azt random dobással határoztam meg. (A kincs, a szörnyek, etc.)

- Hogy Valeria épp arra járt, impró volt. Tudtam, hogy a varázslónő az Aranykéz tagja, és gyakran jár küldetésben északon, gondoltam érdekes lesz a játékosoknak, ha elejtek egy utalást a kis titkos "alteregójára"
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása