Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. június 07. 15:19 - Chomy

Háttérinfó: a második évad szereplői

Új évadot kezdtünk - az elsőnél hosszabb, és hajszálnyival részletesebben tárgyalt másodikat. Lesz benne számos visszatérő szereplő, lesz jónéhány új is, de van pár, aki végleg kilehelte a lelkét az első évadban. Utóbbiak csak növelnék a zavart a szereplők listáján, úgyhogy szakítok az eredeti elképzeléssel, és a második évad szereplőit külön poszt alatt tartom majd nyilván. A bejegyzés minden hivatkozott PC-t és NPC-t tartalmazni fog, és baloldalt permanens linket kap. Gyakori időszerűsítés várható.

 
 
Főszereplők (játékos karakterek):
 
  • Glero, természetpap a Szlár Fejedelemségből [cleric] - ember, férfi
    Glero Murd városában találkozott a csapattal. Céltalanul zarándokolva tengette életét, és mint kíváncsi természetpap, csatlakozott a parti expedíciójához a Harnba.
  • Nadír, bajkeverő boszorkánymester a Szélpusztáról [warlock, fey pact] – ember, férfi
    Nadír egy kereskedő gyermekének született a Szélpusztán, egy Ruesh nevű kisvárosban, a Kopeira és Avella közti út mentén. Egy kicsi, furcsa, természetszellemekkel cimboráló szekta ölelte a kebelére és nevelte férfivá, mígnem társa megölése miatt kipenderítették, hogy mórest tanuljon. Önfejű és karakán, konfliktuskereső személyisége nem párosul meggondoltsággal, ami gyakran keveri bajba a partit.
  • Pery, erdei ember a Harnból [ranger] – ember, férfi
    Pery a Harnban élő erdei emberek egy törzséből származik, és egy amnir nevelte avatott erdőjáróvá. Vadorzással és hasonlóval tengette napjait, a városban ritkán járt. Az értékrendje is a vadon élő, kevéssé civilizált barbároké, modora nyers és kemény, de nincs híján ravaszságnak. A pénzdíj reményében állt a csapat mellé.
  • Sven Joran Gustaffson, halmermann tengerész [fighter, warlord multiclass] – ember, férfi
    Sven sokat tapasztalt hajós kalandor (zsoldos, fosztogató, szerencsevadász, stb.) északról, Hann-Halmr földjéről (vikingland). Temperamentumos alaptermészete ellenére türelmes, ha kell; gyakorlatias (~rugalmas) elvekkel, taktikus gondolkodással rendelkezik.
  • Thorkin, a Szirán Birodalmi Varázslóiskola beavatottja [wizard] – ember, férfi
    Thorkin azért jött a Szélpusztára, hogy megszerezze a Szirán Birodalomnak a Xatostól ellopott kincseket. A nyomok Harnstungba vezették, ahol megismerkedett és összebarátkozott a csapat többi tagjával. Hűsége nem bizonyult túl szilárdnak sem a szülőhazája, sem a Birodalmi Varázslóiskola iránt.
    Lady Valeria bizalmába férkőzött, kinek révén beavatást nyert Calomyr titokzatos, patriótákból álló társasága, az "Aranykéz Lovagrend" soraiba.
 
 
További szereplők (nemjátékos karakterek):
 
  • Anaki Lea, Demiré papnője [cleric] – ember, nő
    Juliette távozása óta a szép és nyugodt Anaki Lea a Demiré-szekta második embere. Természetét illetően maga is Juliette-hez áll közelebb, félti a szektát és helyteleníti Thekla módszereit.
    A parti meggyőzte, hogy álljon az ő oldalukra, cserébe amnesztiát nyer a szektának, és anyagi javaik nagy részét is megőrizheti.
    Peryvel és Svennel kötött szövetségét egy mágikus paktummal erősítette meg, melynek lényege, hogy halálukig osztoznak minden testi és pszichikus kínban.
    Thekla bukása után az ő kezébe került a szekta vezetése. Teljesítette az alku rá eső részét, és elköltöztette a szektát.
    Glorian és az inkvizíció Harnstung börtönébe vetette, ahonnan Pery mentette ki.
  • Étienne, orgyilkos Avellából [rogue] – ember, nő
    Xatos udvarának prominens tagja, a Lady Stella (Xatos lánya) barátnője. A kaland során Gregos magiszter közvetlen szolgálatában áll.
    Étienne tipikus femme fatale. Eszes, ügyes, ami kiváló kémmé és orgyilkossá teszi, de a bájait is ügyesen használja, ha szükséges.
    Étienne életét vesztette a Theklával folytatott végső ütközetben. Mágikus rituáléval tartósított testét visszaadták Gregos magiszternek.
    A halál nem jelentette szolgálata végét; Gregos értelemmel bíró élőholtat készített belőle. Együttműködésük ettől fogva még szorosabbá vált. Étienne képtelen létezni Gregos - vagy egy hasonló kaliberű és tudású mágus - varázsereje nélkül.
  • Gregos magiszter, Avella küldöttje és Xatos hű tanítványa [warlock] – ember, férfi
    Xatos nagyúr követe, akit Harnstungba küldött, hogy az erdőben tanyázó szektások felszámolásában, és az eltulajdonított javak visszaszerzésében segítsen. Mármint azzal, hogy osztja az észt Étienne-nek, meg fenyegetőzik a politikai következményekkel, ha netán nem kerülnének elő a varázseszközök. Végtelenül arrogáns és antipatikus fickó.
    Élőholtat készített Étienne-ből, és kémkedni küldte a Harnba, mikor kiderült, hogy egy új hatalom toboroz sereget az erdő mélyén.
  • Lady Severyna, Calomyr királyának varázslónője [wizard] - ember, nő
    Lady Severyna szlár származású varázslónő, tudományát ismeretlen helyen sajátította el. A királyi udvarba alig három éve érkezett - kevéssel azután, hogy Calomondot megostromolták a brilek, és a korábbi udvari varázslók triója életét vesztette vagy elmenekült.
    Severyna céltudatos, határozott fellépésével győzte meg a királyt az alkalmasságáról, és seccperc alatt otthonosan berendezkedett a politikai életben. Rendkívül kemény, intelligens és ambíciózus személyiség. Kimondatlanul bár, de magát éppúgy a calomyri udvari varázslók vezetőjének tekinti, ahogy a király uralkodik hűbéresei felett.
    Severyna bedőlt a Lady Valeria által kitalált csalinak, és megpróbált megszerezni a hősöktől egy mágikus dobozt. Tervében megakadályozták a csapatot üldöző szirán mágusok (bár az életükkel fizettek érte).
  • Lady Valeria, Harnstung udvari varázslónője [wizard] – ember, nő
    Lord Harn titokzatos, ezüsthajú varázslónője. Diplomatikus, kiegyensúlyozott és intelligens. Keveset tudni róla.
    Kiderült, hogy a titokzatos "Aranykéz Lovagrend" tagja. Gyakran jár küldetésben a Szélpusztán és Nagy-Szirániában, ahonnan nemzeti ereklyéket próbál hazacsempészni.
  • Lord Gomery Harn, Harnstung örökös ura [warlord] – ember, férfi
    Harnstung jelenlegi ura, az ősi Harn-család büszke feje, tapasztalt hadvezér - sajnos távol a városától. A háború Brilfölddel ugyan véget ért, de így is sok dolga maradt a korona szolgálatában a déli határvidéken.
    Az első évad végére hazatért, és bőkezű jutalomban részesítette hőseinket.
    A második évad elején a parti felbőszítette, így kiestek kegyeiből.
  • Pogány Hraban, Harnstung alvilágának feje [fighter] – ember, férfi
    Harnstung szegénynegyedének koronázatlan királya, a helyi „keresztapa” – nagy szakállú, veszedelmes kinézetű fickó, minden becsület híján. Az anyját is eladná két rézpetákért.
    A kaland kezdetén kifosztotta a vakmerő – és kissé meggondolatlan – csapat néhány tagját.
    Segített Perynek bejutni Harnstung tömlöcébe, és kiszabadítani Anaki Leát. A kritikus pillanatban elárulta szövetségüket, pácban hagyva Peryt.
  • Rijeka, bahrandin zsoldos [barbarian] - amnir, nő
    Egyszerű, vándorló zsoldos volt, aki két társával Harnstungban csatlakozott a csapathoz. Karakán, harcias és önfejű, igazi amazon.
    Sajnos hamar kiderült, hogy nem képes együtt dolgozni Nadírral. Miután elvesztette a kettejük közt kirobbant párbajt, társai - ismerve szélsőséges és kiszámíthatatlan természetét - messze vitték a csapattól, mielőtt magához térhetett volna.
    Mikor újra hallottak felőle, megtudták, hogy a titokzatos "Zöld Úr" seregébe állt.
  • Röhm főinkvizítor, Ondoth megtisztító lángjainak hordozója [avenger] - ember, férfi
    Az idősödő boszorkányvadász ifjúkorában maga is olyan volt, mint a lángok, amiket képvisel - kíméletlen, olthatatlan és halálos. Bármi eretnekséggel szembeszállt, és sohasem habozott kardot rántani; hírét az egyház minden országában ismerték. Idős korára türelmet és bölcsességet tanult, de elhivatottságából mit sem veszített.
    Röhm főinkvizítor jelentős kísérettel érkezett Harnstungba, egyelőre ismeretlen okokból.
  • Sigrún ud Yrri, Dúnkallenroth papnője, harci szűz [avenger] - ember, nő
    Halmermann papnő Stelpalas városából, aki a mentalitását tekintve Conan, a barbár női alteregója. Harcot és diadalt kutatva vándorolt a világban, csetepatéit olykor némi tivornyával megszakítva/egybekötve. Délre tartott, Brilföldre, Dúnkallenroth egyik legnagyobb szentélyébe, hogy megkísérelje a valkűrök próbáját.
    A csapattal Murdban találkozott, épp, mikor elfogyott minden pénze, így szívesen melléjük állt némi csatározás és fosztogatás reményében.
  • Sir Borg, Harnstung város intézője [no class] – ember, férfi
    Lord Harn elöljárója és intézője, a város és a környező területek igazgatója, bírája, kormányzója. Lovagi státusza ellenére puhány és hedonista. Próbálja ápolni a diplomáciai kapcsolatokat (Gregos révén) Avellával, de az elsődleges szempont számára a Demiré-szekta kifüstölése és az elrabolt jobbágyok visszaszerzése.
  • Sir Etzel, Artheoras lovagrendjének marsallja [warlord] - ember, férfi
    Artheoras lovagszerzetesei minden igaz hitű országban rendelkeznek néhány rendházzal. A nemesség, az egyház és a társadalmi rend érdekeit védik - pénzügyi, hadászati és politikai tanácsadók egyben, és ha kell, maguk is lemezvértet meg kardot ragadnak.
    Etzel a calomyri marsall, a rend helyi hadvezére, így meglehetősen prominens alaknak számít.
    Röhm főinkvizítor oldalán érkezett Harnstungba, egyelőre ismeretlen okokból.
  • Sir Glorian, Írduin paplovagja [paladin] – ember, férfi
    Az ifjú, Írduin-hitű lovag sose ismerte az apját, viszont az szintén Írduin-lovag volt, aki az "igazságot" szolgálta, az eretnekeket irtotta, a hitet meg prédikálta. Nos, Glorian is épp ilyen, és mindenben a sosem ismert apa "példája" lebeg előtte. Annyira azonban eszes, hogy tudja, nem mindig a buzogánycsapkodás a jó megoldás... legalábbis néha célszerű elhalasztani ideig-óráig.
    Glorian Harnstungban csatlakozott a csapathoz, és az oldalukon harcolt a Thekla elleni végső összecsapásban is.
    Elvezette az inkvizíciót Anaki Lea és szektája búvóhelyére, közreműködött a boszorkány elfogásában. Párbajba keveredett Peryvel, és hajszál híján életét vesztette.
  • Sur'marut, a “Gnómok Királya” [fighter] – gnóm, férfi
    A helyi gnóm klánok hadvezére. Származása ellenére viszonylag eszes. Thekla azt ígérte neki, hogy rendelkezésükre bocsátja a mutagén főzetét, ha egyszer elkészül, így adva erőt gnómjainak és pygmirjeinek. (Másként sohasem paktált volna le egy emberfajzattal.)
    Sur’marut egy valódi király gőgjével rendelkezik, követői fanatikusan rajonganak érte.
    A hősök túljártak az eszén, Anaki Lea rabságba vetette.
    Miután megszabadult, gnómjai élén a Harn mélyén tanyázó, titokzatos "Zöld Úr" szolgálatába állt.
  • Tisztelendő Fredrik, Cartharam papja, furfangos nyomozó [cleric] - ember, férfi
    Fredrik, bár ő maga nem inkvizítor (sosem volt hozzá elég buzgó, sem kegyetlen), gyakran működik együtt Röhmmel. A trükkök és a színjáték mestere, páratlan éleselméjűséggel megáldva - amolyan Baskerville-i Vilmos, fiatalabb kiadásban, több humorérzékkel. Egyházi berkekben rebesgetik, hogy bármilyen álcán azonnal átlát.
    Röhm főinkvizítor oldalán érkezett Harnstungba, egyelőre ismeretlen okokból.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr872964720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása