Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. november 10. 11:19 - Chomy

SitRep

Az előző post óta rendben lezajlott a HH2 - sőt, azóta már túl vagyunk egy Véletlen Találkozások 3-on is, és az én szemszögemből ítélve mindkét rendezvény remekül sikerült. A hangulat szuper volt, a létszám felülmúlta a várakozásaimat. Marha jó érzés látni, hogy ha kicsi is a szcéna, a közösségre nem lehet panasz, a rendezvényekre van igény, és minden alkalommal meg lehet ismerni pár új arcot.
 
Az afterpartyt mindkét eseményről lelkesen, tervekkel a fejünkben hagytuk el. Csak legyen elég szabad idő, tartson ki a lendület, hogy megvalósíthassuk a projektjeinket - de ezekről részletesen majd a maguk idejében. Egyelőre csupán annyit, hogy Urbannak (hálistennek) esze ágában sincs felhagyni a VT-k szervezésével, nekünk meg bőven van ötletünk a HH-sorozat folytatására, amihez nagy segítség volt a rengeteg visszajelzés a kedves résztvevőktől.
 
A jelen helyzetről: szakmai tovább/átképzésem zajlik épp, és a partim többi tagjánál is sűrűn követik egymást az események, úgyhogy nem csak a blog áll, hanem a játék is, bár nem ugyanott. Néhány hete fejeztük be a harmadik "évadot", és ha minden jól megy, a negyedikkel zárjuk majd a történetet.
 
Ezt követően új kampány következik majd. Az ötleteket már jóideje gyűjtöm hozzá; a szetting marad, de egy másik oldaláról fogunk belecsócsálni.
 
Visszakanyarodva a HH2-höz: a versenymodul letölthető az lfg.hu-ról (bár ez talán nem újdonság :)).
 
Néhány szó róla: alapvetően ugyanazon a világon játszódik, mint a blog történései (a szövegében csupán Mirajne istennőt cseréltük ki a hasonló természetű, de az alapkönyvekből jól ismert Ehlonnára), ugyanakkor kevés szettingspecifikus dolog van benne. Könnyen beilleszthető bármilyen kampányba, és felépítésének köszönhetően egyszerű a bővítése és módosítása is.
 
Sokszor éri a bírálat a 4E-t, hogy a hozzá készült kalandok többsége harci jelenetek laza és lineáris sorozata, mi több, a rendszer is ezt a megközelítést sugallja - az előző rendezvény versenymodulja is megkapta ezt a kritikát. A Végzet Kupoláját ezért egy kicsit más megközelítésben kezdtem írni - békés(nek szánt) és ellenséges(nek szánt) találkozások nemlineáris sorozatának, amelyek részben fixen, részben véletlenszerűen szét vannak szórva egy jól körülhatárolt sandboxban.
 
A sandbox megközelítés sok kockázatot hordozott magában - bár nem annak indult, végül versenymodul lett belőle, tehát mindenképp ki kellett, hogy töltsön egy kvázi fix játékidőt, és nem is lehetett sokkal hosszabb annál. Teljesen nyitott játékmenet mellett ezt lehetetlen biztosítani, csak a valószínűsége növelhető. Amellett, hogy ez okoz némi fejtörést a kaland írása során, nagy terhet ró minden mesélőre is. Végül felvállaltuk a kompromisszumot - meg a várható következményeket -, hogy esetleg nem minden csapat lesz képes a történet végére érni. Ez be is következett.
 
Szerencsére a másik dolog is bejött, amit reméltem a kalandtól: minden játék kicsit másképp zajlott, más utat jártak be, eltérő dolgokra bukkantak minden játékasztalnál. Különösen jól esett hallani az erről folyó beszélgetéseket a verseny lezárása után.
 
Félreértés ne essék: a kaland távolról sem csak az én munkám - az első tesztmese után rengeteg korrekció, kiegészítés, javaslat érkezett a többi mesélő részéről, úgyhogy köszönet illeti lelkes munkájáért pp_lordot, aki átdolgozta az összes harci encountert és kalandban előforduló szörnyet; Glowface-t, aki rutinos és tévedhetetlen észrevételein túl illusztrálta a modult, valamint térképeket és további kiegészítéseket készített hozzá; és Chipie-t, aki a nyomtatható-kivágható harci jelölőket készítette.
 
És akkor most haladjunk kicsit előre a történetben is, jöjjön a következő epizód! :)
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr143367910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása