Sex, drugs, rock & roleplaying

2012. február 05. 19:01 - Chomy

2. Évad, 8. Epizód: behatolás Karmos várába; leszámolás Eadignével

Thorkin az "Üzenés" rituálé segítségével kapcsolatba lépett a Lady Valeriával, majd felszólította Sir Schuylert, hogy indítsa Karmos ellen serege maradékát. Mielőtt azonban megérkezett volna a segítség, Sven és Pery magánakcióba kezdett: elhagyták Karmost, tudván, hogy Eadigné minden tettükkel tisztában van. Ahogy számítottak rá, a boszorkány utánuk küldte lovagjainak nagy részét, de sajnos nem tudták elég messze csalni őket. Hőseinket visszahurcolták, minden holmijuktól megfosztották, és tömlöcbe vetették. Svent és Peryt azonban pucéran sem tarthatták vissza a vasrácsok; ha nem is könnyen, de kereket oldottak.
 
Már a vár udvarán jártak, és épp elfogta volna őket Anaki Lea és a várkatonaság, mikor besétált az udvarra Marsall Etzel és Lady Valeria, hogy hivatalos látogatást tegyenek Lord Eldericnél. Pery és Sven kicsúszott a rémült Anaki Lea kezei közül, és bekötött szemmel és füllel bár, de újra csatlakoztak a társasághoz.
 
Etzelt és Valériát szívesen látták a kastélyban, de – az etikett keretein belül - szigorúan korlátozták, hogy hová léphetnek be, így sok értesülést nem tudtak szerezni. 
Nem úgy a parti! Eadigné elérkezettnek látta az időt, hogy tisztába tegye a dolgokat. Szolgáin keresztül meghívást intézett hőseinkhez, békés tárgyalásra invitálta őket a várba. A parti gyanakvását legyűrte a kíváncsiság, így belementek a játékba.
 
Kiderült, hogy Karmos tele van telidési katonákkal és háremhölgyekkel. Eadigné nagyvonalú vendéglátónak bizonyult, de felfedte valódi hatalmát: egy szekrényen keresztül elvezette vendégeit egy zseb-dimenzióba, amit saját kedve szerint formált, és - állítása szerint - képes volt teljesen lezárni más teremtmények elől. Ereje fitogtatásaképp gazdag telidési palotát formált a zsebdimenzióból, egzotikus étellel, itallal, és egyéb földi javakkal kényeztette vendégeit.
 
Felajánlott a csapatnak egy utolsó esélyt, hogy mellé álljanak, de persze feleslegesen: miután kiélvezték a vendégséget, a csapat visszatért Etzelékhez. (Eadigné nagylelkűen Sigrúnt is szabadon bocsáttatta, ő azonban – a tömlöcben átélt szörnyűségek és a korábbi csalódás hatására – nem volt hajlandó többé csatlakozni a partihoz.)
 
Valériát és Etzelt Sir Glorian (nahát, ez él!), és néhány inkvizítor is elkísérte. Kanukrik és mágikusan megidézett lovak hátán érkeztek. Hamarosan az egész társaság együtt volt, és haditerven törte a fejét. A támadás időpontját a közelgő telihold idejére tették, mikor – úgy vélték – Demiré szentségtelen rítusai kötik majd le a várban lakó eretnekeket.
 
Számításuk bejött, de így sem volt könnyű dolguk. A várban időző lovagokat, akik semmit sem vettek észre – vagy semmit sem akartak észrevenni - Eadigné mahinációiból, az ételükbe csempészett méreggel mind elaltatták. Szembesülniük kellett azonban a ténnyel, hogy a telidésiek nem egyszerű eretnekek, hanem vámpírok egytől egyig; le kellett számolniuk a koporsóikat védő mágiával, és az Eadigné zsebdimenziójának védelmét tápláló élőholt mágusokkal is – és mindezt úgy, hogy Sven és Pery ne árulja el a csapatot. Nem úszták meg áldozatok nélkül; több inkvizítor elbukott, köztük a nemes Matreus is. (Ő egyébként azért, mert a sérült Pery lepaktált egy varázskörbe zárt démonnal. A megállapodás úgy szólt, hogy a démon felgyógyítja Peryt egy hozzá közel álló, de előre meg nem határozott személy életerejéből - azzal a kikötéssel, hogy az áldozat nem halhat bele a tranzakcióba. Matreus épp élet-halál harcot vívott a vár túlfelén, mikor ez történt, és bár a démon varázslata nem végzett vele, a sorsát mégis megpecsételte.)
 
Eadigné előszobájában a vámpír háremhölgyeket és telidési kultistákat Anaki Lea vezette a behatolók ellen. Mikor a szénája kezdett rosszul állni, Anaki Lea menekülőre fogta egy ablakon keresztül. A mindig buzgó Glorian azonnal utána vetődött, ahogyan Pery is, bődületes kavarodást okozva. A lovag azt hitte, Pery védeni próbálja a boszorkányt. A félreértés (és néhány rosszul pozícionált támadás) ellenére Anaki Leát sikerült ártalmatlanítani, és visszahurcolni a várba.
 
Eadignével, végül, a zsebdimenzióban kellett szembenézniük. Valeria és Thorkin rácáfolt a dimenziókapu feltörhetetlenségére, de kénytelenek voltak azon kívül maradni. A vámpír-boszorkány és sleppje nem adta könnyen a bőrét, ráadásul Eadigné halálával a zsebdimenzió összeomlott; Lady Valeria és Thorkin minden erejét felemésztette az átjáró nyitva tartása, míg a többiek kimenekültek.
 
A küszködő Gloriant, prózai módon épp Pery segítette ki az utolsó pillanatban, végleg feloldva a köztük feszülő hosszas ellenségeskedést.
 
Mire Demiré fagyos ragyogású teliholdja lenyugodott a láthatáron, úgy tűnt, sikerült leszámolni a Karmost fenyegető veszéllyel, ám rengeteg kellemetlen teendő állt még hőseink előtt...
 
  • Kanukri: a griffek egy furcsa mutációja. Csak Calomyrban tenyésztik, mágikus módszerekkel. Bődületesen drága, a leggazdagabb nemesek is csak egy-két példányt engedhetnek meg maguknak. Harcra teljesen alkalmatlanok, mivel a hátsó felük ló, az elülső pedig kacsa.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr454068463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása