Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. május 11. 23:30 - Chomy

6. Epizód: A paktum; palotaforradalom Demiré szektájában

Az előző epizódot ott fejeztük be, hogy a társaság elfog egy karavánt, majd a „karavánőrség” álcája alatt az elfeledett királyok várába indulnak…

...ahol lebuknak, elfogják és börtönbe vetik őket. Velük egyidőben érkezik egy újabb társaság Dalosvégből, a csúfos véget ért Vormoth & co helyére. Néhány minden eddiginél marconább zsoldos alkotja, akiknek elszánt szándéka szövetségre lépni a szektával, Avella bosszantására. Mikor leviszik őket látogatóba a partihoz, a Hősök bravúros módon kitörnek a tömlöcből, elpáholják a dalosvégieket, és nekilátnak felderíteni a várat.

Tul'karak, a démonokkal cimboráló boszorkánymester hálótermébe csöppennek egy kürtőn át, és hamar elrendezik a vitás kérdéseket. Megtudják, hogy Tul'karak valójában Gregos magiszter tanítványa. Pontosabban az volt, de elege lett erőszakos mesteréből, ezért kinyitotta Xatos nagyúr kincstárát Thekla és Juliette előtt - magyarázatával menten világossá téve, miért olyan kényes az egész ügy Gregos számára.

Tul'karak nem rest újra köpönyeget fordítani, és elmondja, hogy Thekla arrogáns vezetésével nem épp elégedett a szekta. A legtöbben félnek, hogy túl sok hatalmasságot haragítanak magukra. Egyesek már azt fontolgatják, hogy követik Juliette példáját, és délre dezertálnak.

A boszorkánymester összehoz egy találkozót Thekla jobbkezével, a bájos - és Demiré-papnőhöz mérten kifejezetten kedves - Anaki Leával, és végül egyezségre jutnak. Nevezetesen: Anaki Lea visszatartja a szekta többi boszorkányát, amíg a parti lemészárolja Theklát; Xatos visszakapja a holmiját, a Leviatán-kultusz a titkos rituálékat, és a bányában senyvedő rabszolgák is hazamehetnek. Cserébe a Hősök futni hagyják Demiré követőit, falaznak nekik Harnstungban és Gregos magiszternél is, és Thekla többi kincse a szekta tulajdonában marad.

A gáncstalan Sir Glorian kivételével mindenkinek tetszik az ajánlat, úgyhogy a szövetség megköttetik. Hogy árulás szóba se jöhessen, Sven és Pery egy mágikus paktumot köt Anaki Leával, amely, mint rituálé kifejezetten élvezetesen zajlik, de a három személy attól fogva örökké osztozni kényszerül minden testi és lelki fájdalomban.

 

Felderített dungeon-ök: +1 (az elfeledett királyok vára), összesen: 4

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr722897149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása