Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. május 31. 12:00 - Chomy

Háttérinfó: a szereplők listája

Az alábbi bejegyzés a történet szereplőit sorolja fel JK/NJK felbontásban, ABC-sorrendben. Ahogy halad a történet, a leírásokat is aktualizálom. Hosszú, és egyre bővülő poszt következik:

 

Főszereplők (játékos karakterek):

  • Nadír, bajkeverő boszorkánymester a Szélpusztáról [warlock, fey pact] – ember, férfi
    Nadír egy kereskedő gyermekének született a Szélpusztán, egy Ruesh nevű kisvárosban, a Kopeira és Avella közti út mentén. Egy kicsi, furcsa, természetszellemekkel cimboráló szekta ölelte a kebelére és nevelte férfivá, mígnem társa megölése miatt kipenderítették, hogy mórest tanuljon. Önfejű és karakán, konfliktuskereső személyisége nem párosul meggondoltsággal, ami gyakran keveri bajba a partit.
  • Pery, erdei ember a Harnból [ranger] – ember, férfi
    Pery a Harnban élő erdei emberek egy törzséből származik, és egy amnir nevelte avatott erdőjáróvá. Vadorzással és hasonlóval tengette napjait, a városban ritkán járt. Az értékrendje is a vadon élő, kevéssé civilizált barbároké, modora nyers és kemény, de nincs híján ravaszságnak. A pénzdíj reményében állt a csapat mellé.
  • Sven Joran Gustaffson, halmermann tengerész [fighter, warlord multiclass] – ember, férfi
    Sven sokat tapasztalt hajós kalandor (zsoldos, fosztogató, szerencsevadász, stb.) északról, Hann-Halmr földjéről (vikingland). Temperamentumos alaptermészete ellenére türelmes, ha kell; gyakorlatias (~rugalmas) elvekkel, taktikus gondolkodással rendelkezik.
  • Thorkin, a Szirán Birodalmi Varázslóiskola beavatottja [wizard] – ember, férfi
    Thorkin azért jött a Szélpusztára, hogy megszerezze a Szirán Birodalomnak a Xatostól ellopott kincseket. A nyomok Harnstungba vezették, ahol megismerkedett és összebarátkozott a csapat többi tagjával. Hűsége nem bizonyult túl szilárdnak sem a szülőhazája, sem a Birodalmi Varázslóiskola iránt.

 

További szereplők (nemjátékos karakterek):

  • Anaki Lea, Demiré papnője [cleric] – ember, nő
    Juliette távozása óta a szép és nyugodt Anaki Lea a Demiré-szekta második embere. Természetét illetően maga is Juliette-hez áll közelebb, félti a szektát és helyteleníti Thekla módszereit.
    A parti meggyőzte, hogy álljon az ő oldalukra, cserébe amnesztiát nyer a szektának, és anyagi javaik nagy részét is megőrizheti.
    Peryvel és Svennel kötött szövetségét egy mágikus paktummal erősítette meg, melynek lényege, hogy halálukig osztoznak minden testi és pszichikus kínban.
    Thekla bukása után az ő kezébe került a szekta vezetése. Teljesítette az alku rá eső részét, és elköltöztette a szektát.
  • Étienne, orgyilkos Avellából [rogue] – ember, nő
    Xatos udvarának prominens tagja, a Lady Stella (Xatos lánya) barátnője. A kaland során Gregos magiszter közvetlen szolgálatában áll.
    Étienne tipikus femme fatale. Eszes, ügyes, ami kiváló kémmé és orgyilkossá teszi, de a bájait is ügyesen használja, ha szükséges.
    Étienne életét vesztette a Theklával folytatott végső ütközetben. Mágikus rituáléval tartósított testét visszaadták Gregos magiszternek.
  • Gregos magiszter, Avella küldöttje és Xatos hű tanítványa [warlock] – ember, férfi
    Xatos nagyúr követe, akit Harnstungba küldött, hogy az erdőben tanyázó szektások felszámolásában, és az eltulajdonított javak visszaszerzésében segítsen. Mármint azzal, hogy osztja az észt Étienne-nek, meg fenyegetőzik a politikai következményekkel, ha netán nem kerülnének elő a varázseszközök. Végtelenül arrogáns és antipatikus fickó.
  • Juliette, a javasasszony [warlock] – ember, nő
    A Harn erdejében bujkáló szakadár Demiré-szekta egykori társvezetője, Thekla húga. Elege lett az erőszakból, ezért visszavonult a városba herbáriumot árulni. Nem vágyik korábbi életére, de testvérét mindig figyelmezteti a veszélyre. Még mindig Demiré hitét vallja, de már csak anyaistennői aspektusát és tanításait követi.
    Mikor Étienne a nyomára bukkant, megpróbált megszökni Harnstungból, de a hősök végeztek vele.
  • Lady Valeria, Harnstung udvari varázslónője [wizard] – ember, nő
    Lord Harn titokzatos, ezüsthajú varázslónője. Diplomatikus, kiegyensúlyozott és intelligens. Keveset tudni róla.
  •  Lord Gomery Harn, Harnstung örökös ura [warlord] – ember, férfi
    Harnstung jelenlegi ura, az ősi Harn-család büszke feje, tapasztalt hadvezér - sajnos távol a városától. A háború Brilfölddel ugyan véget ért, de így is sok dolga maradt a korona szolgálatában a déli határvidéken.
    Az első évad végére hazatért, és bőkezű jutalomban részesítette hőseinket.
  • Pogány Hraban, Harnstung alvilágának feje [fighter] – ember, férfi
    Harnstung szegénynegyedének koronázatlan királya, a helyi „keresztapa” – nagy szakállú, veszedelmes kinézetű fickó, minden becsület híján. Az anyját is eladná két rézpetákért.
    A kaland kezdetén kifosztotta a vakmerő – és kissé meggondolatlan – csapat néhány tagját.
  • Prothémon, a Leviatán magas rangú papja [cleric] – ember, férfi
    Prothémont bízták meg vele, hogy szerezze vissza az elrabolt leviatáni titkokat, és számoljon le a tolvajokkal. Prothémon rendkívül eszes és magabiztos, igen mély filozófiai-teológiai ismeretekkel.
    Mivel nagyobb ellenállással találkozott a Harnban a vártnál, megpróbálta maga mellé állítani a partit is - sikerrel. Segített nekik bejáratot találni az elfeledett királyok völgyébe, és saját szolgáit is a parti rendelkezésére bocsátotta. Maga egy rom mélyén várta a fejleményeket a Harn egy eldugott szegletében.
    Gregos magiszter végzett vele, mielőtt hazatérhetett volna a visszaszerzett rituálékkal.
  • Sir Borg, Harnstung város intézője [no class] – ember, férfi
    Lord Harn elöljárója és intézője, a város és a környező területek igazgatója, bírája, kormányzója. Lovagi státusza ellenére puhány és hedonista. Próbálja ápolni a diplomáciai kapcsolatokat (Gregos révén) Avellával, de az elsődleges szempont számára a Demiré-szekta kifüstölése és az elrabolt jobbágyok visszaszerzése.
  • Sir Glorian, Írduin paplovagja [paladin] – ember, férfi
    Az ifjú, Írduin-hitű lovag sose ismerte az apját, viszont az szintén Írduin-lovag volt, aki az "igazságot" szolgálta, az eretnekeket irtotta, a hitet meg prédikálta. Nos, Glorian is épp ilyen, és mindenben a sosem ismert apa "példája" lebeg előtte. Annyira azonban eszes, hogy tudja, nem mindig a buzogánycsapkodás a jó megoldás... legalábbis néha célszerű elhalasztani ideig-óráig.
    Glorian Harnstungban csatlakozott a csapathoz, és az oldalukon harcolt a Thekla elleni végső összecsapásban is.
  • Sur'marut, a “Gnómok Királya” [fighter] – gnóm, férfi
    A helyi gnóm klánok hadvezére. Származása ellenére viszonylag eszes. Thekla azt ígérte neki, hogy rendelkezésükre bocsátja a mutagén főzetét, ha egyszer elkészül, így adva erőt gnómjainak és pygmirjeinek. (Másként sohasem paktált volna le egy emberfajzattal.)
    Sur’marut egy valódi király gőgjével rendelkezik, követői fanatikusan rajonganak érte.
    A hősök túljártak az eszén, Anaki Lea rabságba vetette.
  • Thekla, Demiré boszorkánya [warlock] – ember, nő
    A Harn erdejében bujkáló szakadár Demiré-szekta feje.
    A szekta élén elloptak néhány titkos receptúrát, rituálét és főzetet a Szélpusztán tanyázó Leviatán-kultusztól, ezért azok vadásznak rájuk. Ők állnak Xatos kifosztása mögött is. Az Avellából rabolt mágikus eszközök és a leviatáni receptúrák segítségével próbálják kitenyészteni az ideális „férfiállatot”. Ehhez kísérleteket hajtanak végre saját szektásaikon, állatokon, és elrabolt férfiakon is.
    Szolgálatukban állnak a környék banditái (akiket Thekla azzal bízott meg, hogy elűzzék/elrabolják a favágókat), és a helyi gnóm törzsek is. Tevékenységük felbőszítette (megrémítette) a környék lakóit.
    Thekla titkaira a hősök fényt derítettek. Ellene fordították a saját szektáját, rajtaütöttek legbelső szentélyében, és leszámoltak vele.
  • Tul'Karak, a köpönyegforgató boszorkánymester [warlock] – ember, férfi
    Az ifjú, de tehetséges boszorkánymester Gregos tanítványa volt. Segített Thekláéknak kifosztani Xatos laboratóriumát, majd meglépett a szektásokkal. Gregosnak emiatt kissé kellemetlen a helyzete Avellában.
    Tul'Karak nagypofájú, sangvinikus és fatalista (jó párosítás), és művészi gyönyört okoz neki mások szivatása. Arra hajlik, amerről nagyobb profitot sejt, és gyűlöli Gregost. Mikor találkozik a partival, a nagyobb hasznot épp Thekla nyújtja számára, de ezek a dolgok gyorsan változnak, ahogy valaki HP-ja csökken…
    A vártnak megfelelően köpönyeget fordított, és a hősök mellé állt.
    A Thekla elleni végső csatában megbabonázta egy mágikus eszköz, és lemészárolták a mutáns testőrök.
  • Vormoth, Dalosvég zsoldosainak vezére [fighter] – ember, férfi
    A fickó egy szabad harcosokból álló csapat vezetője, akit szimplán azért küldött ide Dalosvég zsarnoka, hogy szivassák Xatos ügynökeit.
    Igyekeztek ennek maradéktalanul eleget is tenni, míg aztán a hősök le nem számoltak velük.
  • Xatos, Avella zsarnoka [?]  - ember, férfi
    Rettegett máguskirály. Sokan Szélpuszta legveszedelmesebb, leghatalmasabb önkényurának tartják. Thekla és bandája meglopták, egy titkos laboratóriumából eltulajdonítottak néhány mágikus tárgyat (amely valószínűleg nem hiányzik neki, de a tekintélyére igencsak érzékeny).

  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr42945711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v0rf33d 2011.06.03. 09:52:31

Pery ember? ezt is innen kell megtudjam :)

Chomy 2011.06.03. 10:03:20

@v0rf33d: hvaze, Tomikám, te milyen kampányban játszol cirka 3 éve? ;)
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása