Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. június 17. 13:04 - Chomy

2. Évad, 3. Epizód: Gyülekező fellegek a Harn felett; a titokzatos lich tornya

Ha már úgyis Murdban voltak, a hősök úgy döntöttek, eleget tesznek Sir Borg megbízásának, és körbeszimatolnak a Harnban. Míg a thel affar üzletfelét keresték (előző epizód), megismerkedtek egy szimpatikus Dúnkallenroth-papnővel, Sigrúnnal. A harci szűznek épp elege lett a tivornyázásból (~elfogyott a pénze), viszont vágyott a csetepatéra, úgyhogy a csapat mellé keveredett. Valahol felszedtek egy vándorló természetpapot is (Glero, új játékos), így indultak, új felállásban az erdő Murdtól északra fekvő részébe.

Nem maradtak sokáig együtt. Svennek és Perynek szörnyű görcsei támadtak, amiről rájöttek, hogy valaki Anaki Leát bántja (a miérteket és hogyanokat illetően lásd: előző évad, 6. epizód). Rövid tanakodás után Pery keletre indult lóhalálában, Harnstung felé, Sven pedig északra vezette a csapat többi tagját, az erdő mélyére.

Néhány véletlen találkozás után ismerősbe futottak - Étienne volt az. Nem hiába tartósították a tetemét mágikus úton, Gregos magiszter nagyon helyes élőholtat készített belőle. Még a tudata is megmaradt, Avella boszorkánykirálya pedig visszaküldte a Harnba, ugyanazzal a céllal, amivel a hősöket is útjukra bocsátotta Sir Borg és Valeria. Étienne máris többet tudott, mint a parti: valaki tudatosan gyűjtötte maga köré a hobgoblinokat, gnómokat, és az erdei vadembereket, és ez a valaki égre-földre próbált a Harn Hőseinek is a nyomára bukkanni!

A régi szép idők emlékére Étienne újra csatlakozott a csapathoz, hogy együtt folytassák kémtevékenységüket.

Utóbbi kimerült egy erdei hidra legyőzésében, valamint egy titokzatos torony felderítésében, melyet egy kissé beteg elméjű lich lakott. A lich különböző próbatételek elé állította a partit, akik sikeresen vették az akadályt, és kincsek alatt roskadozva tértek vissza az erdőbe.

A torony előtt egy csapat hobgoblin várt rájuk. A gazfickók nem ismerték fel a partiban az égre-földre keresett Harn Hőseit, így bagóért futni hagyták őket. Sőt, még meg is invitálták őket a titokzatos „Zöld Úr” gyülekező seregeibe, ami nagyon nagy mókának ígérkezik – gnómok, hobgoblinok, rablók, meg mindenféle szimpatikus figurák alkotják a soraikat, olyan kiváló személyekkel, mint Sur’marut, a Harn gnómjainak "királya", vagy Rijeka, a karakán bahrandin amazon.

Ez a „Zöld Úr” félelmetesen sárkánynak tűnt a zavaros beszámoló alapján, így Hőseink jobbnak látták, ha újra Murd felé veszik az irányt. Étienne, akit nagyon megviselt a lich tornyának felderítése, hazatért Avellába, hogy Gregos magiszter összefércelje gyógyulásra képtelen élőholt-testét.

 

  • Dúnkallenroth: hadisten. Ez nagyjából mindent elárul róla. (Kis színes: az istenek neveit zömében egy saját gyártmányú, tipikus tolkieni szótagokat összerandomoló programmal alkottuk ’97 magasságában.)

 

Felderített dungeon-ök: +1 (a lich tornya), összesen: 5

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr952992037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orkogo 2011.07.06. 08:47:43

Nyaralsz, Chomy, vagy mi ez a nagy szünet? :-)
Remélem, nincs semmi gond (ami akadályozna a folytatásban...)!

Chomy 2011.07.07. 11:54:49

@Orkogo: jelen!

Volt kérem némi távollét, meg annyi váratlan teendő, hogy a mai háttérinfó posztot is négy részletben írtam meg.

A következő update már rövidebb szünet után várható. :)
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása