Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. július 20. 10:09 - Chomy

2. Évad, 4. Epizód: Anaki Lea kiszabadítása; menekülés az inkvizíció elől

Pery mindeközben – némi hathatós amnir mágia és a titokzatos utazókövek segítségével, amit útjába vetett a DM jó sors – elérte Harnstungot. Rövid szimatolás után kiderítette, hogy Sir Glorian leleplezte Anaki Leát és szektáját; az inkvizíció élén, Marsall Etzel oldalán bemasírozott a Harnba, és minden ellenállóval végzett. Anaki Leát börtönbe vetették, hogy tisztességes boszorkányperben lehessen része; a vallatási fázis miatt bántották a görcsök már napok óta Svent és Peryt. (Sir Glorian „bűneit” tetézte, hogy még a kegyvesztett hősök villáját is kisajátította, a Rézamnar-kifőzdével együtt.)

Pery nem örült a fejleményeknek. Felkereste Pogány Hrabant, a szegénynegyed fejedelmét, hogy segítséget vásároljon tőle. Hraban egy tekintélyes összegért belement, hogy adjon Pery mellé néhány embert, aki segít bejutni a tömlöcbe, valamint, hogy lefizessen egy korrupt őrkapitányt.

A kapitány gondoskodott róla, hogy ne zavarja őrjárat a behatolókat. Le kellett őt ütni, és elvenni tőle a tömlöc kulcsát. Minden a terv szerint haladt, míg Pery be nem hatolt a börtönbe, ahol az inkvizíció két boszorkányvadásza várta. Az összetűzés elkerülhetetlen volt, és Pery mindkét harcos-pappal végzett. Kiszabadította a meggyötört Anaki Leát, majd szembesülnie kellett vele, hogy rászedték; Hraban emberei magára hagyták, végeztek a lefizetett őrkapitánnyal, és ezt a bűnt is az ő nyakába varrták.

Pery és Anaki Lea kétségbeesetten menekült a városból, de nem kerülhették el a végzetes találkozást az örökké éber Sir Gloriannal. Pery és a lovag párbaja gyors volt és kíméletlen, és Sir Glorian halálával végződött – vagy legalábbis úgy tűnt, akkor és ott. Később többszörösen bebizonyosodott, hogy Glorian nem a „meghalós” fajta…

 

  • Utazókő: az amnirok által évszázadokkal ezelőtt kialakított, és mára jórészt feledésbe ment teleportációs eszközök. Nem sok maradt fenn; rúnákkal díszített, mohalepte, viharvert dolmeneknek néznek ki.

  

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr833082621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orkogo 2011.08.03. 09:15:43

Vajon mi lesz Peryvel és Leával? És mit ért a mesélő azon, hogy Glorian nem az a meghalós fajta? Izgi-igzi! :-)

Chomy 2011.08.05. 17:36:08

@Orkogo: hát nem az lett velük, amire számítottam, de ezt a következő háttérinfóban részletesebben is kifejtem. :)

BoBácsi 2011.11.24. 12:38:31

örök átok szálljon az áruló fattyú - Glorian - nevére! Becstelen Lator! :)
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása