Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. november 10. 16:06 - Chomy

2. Évad, 7. Epizód: Kémkedés és intrika Karmosban

Megcsappant létszámú seregével Sir Schuyler minden reménye füstbe ment, hogy beveheti Karmos várát. Azaz csak majdnem: ott voltak még neki hőseink. (Ráadásul egy új taggal is bővült a parti Ezalor személyében – ő egy bahrandin mágus volt, aki a bril démonidéző üveggömbjébe börtönözve vészelte át az elmúlt néhány évet. A kincsek után kutató hősök szabadították ki.)

Az igazságérzetükre, vagy a kapzsiságukra játszva, de Sir Schuyler meggyőzte a partit, hogy keressék fel Karmos városát. Feladatuk az volt, hogy lépjenek kapcsolatba a városon belüli ellenállókkal, szerezzenek információt, és ha lehetőség adódik, számoljanak le Eadignével (a feltételezett boszorkánnyal), de kíméljék meg Lord Elderic életét.Hőseink, akiket megedzett a Harn óta eltelt sok kemény hónap, nem riadtak vissza a feladattól. Elmentek Karmosba, és megtapasztalták Lord Elderic uralmát: nyilvános és brutális kivégzések; besúgók minden sarkon; otthonukból elhurcolt emberek, akik eltűnnek a vár tömlöcében, és soha többé nem kerülnek elő.

Kevéssel érkezésük után mágikus üzenetet kaptak Sir Schuyler mágusától: egy borzalmas démon, árnyak és homok teremtménye hatolt be a táborukba. Nem ölni jött: a Fekete Farkasoktól eltulajdonított zsákmányt kereste, és csak azzal végzett, aki az útjába állt. Semmit sem vitt el, ezért valószínűleg nem érte el a célját. (Nem hát: amit keresett, az a partinál volt, felszedték a hadizsákmánnyal együtt.) A legfélelmetesebb azonban az a tény volt, hogy rábukkant Schuyler táborára, és meglehetős otthonossággal mozgott benne.

Az érkezésük utáni első perctől besúgók jártak hőseink nyomában – és valaki más is: Matreus, az idős inkvizítor, aki Peryt és Anaki Leát keresve jött a városba Fredrikkel, az egyház nyomozójával. Matreus és kollégája nem volt olyan vakbuzgó, mint a legtöbb inkvizítor; a nagyobb gonosz ellen hajlandó volt szövetségre lépni a partival. Azt illetően ugyanis már neki sem voltak kétségei, hogy Eadigné jóval nagyobb és ártalmasabb gonosz. (Matreus és a parti ismerkedése nem volt persze konfliktusmentes... akadt némi kergetőzés a város sikátoraiban, és a kardok is előkerültek, mivel Pery sosem volt túl bizalmaskodó fajta; a vén inkvizítor rátermett ellenfélnek bizonyult.)

Hőseinknek végül sikerült kapcsolatba lépni a helyi ellenállással is (vagy inkább fordítva, de ez nem is annyira lényeges). Nyomozásuk során azonban összetűzésbe keveredtek a helyi városőrséggel, amit egy Elderichez hű lovag parancsnokolt. Az atrocitás kíméletlen mészárlássá fajult. Sigrún gyomra ezt már nem vette be; hagyta magát elfogatni, s így a vár tömlöcébe került.

Hogy teljes legyen a kép, Anaki Lea is tiszteletét tette a partinál – méghozzá Lord Elderic hű lovagjainak gyűrűjében! (Miután Pery kirakta a szűrét, azonnal Karmosba jött, ahol kölcsönösen felfigyeltek egymásra Eadignével.) Figyelmeztette egykori társait, hogy a telidési boszorkány erejével öngyilkosság dacolni; ha azonban átadnak a Fekete Farkasok kincsei közül egy bizonyos gyűrűt, szabadon távozhatnak a városból. Anaki Lea azt is elmondta, hogy Eadigné magára vette az őt Svennel és Peryvel összekötő mágikus fonalat, de nem csak, hogy egyirányúvá tette a kapcsolatot (csak hőseink érzik az ő fájdalmát), hanem képes a két hős szemével látni, és a fülükkel hallani is! Ez a hajmeresztő fordulat jó pár dolgot megmagyarázott.

A parti, mondani sem kell, fittyet hányt Anaki Lea figyelmeztetésére, de köszönték szépen, hogy felhívta a figyelmet a mindaddig jelentéktelennek tűnő gyűrűre.

Meg is kapták a nyakukba azt a bizonyos démont, ami Schuyler táborába is behatolt, és beletört volna a bicskájuk, ha Matreus és Fredrik nem siet a segítségükre.

A dolgok picit túlnőtték magukat a Harn Hősein. Legfőbb ideje volt régi szövetségesekhez fordulni...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr623368631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orkogo 2011.11.14. 13:20:39

Teccik, teccik! :-)

Orkogo 2011.12.14. 08:41:48

1 hónapja semmi, már szégyellem, hogy mindig nyaggatlak. :-) Gondolom, nagyon elfoglalt vagy, nekem se volt semmi időm az elmúlt hetekben.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása