Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. szeptember 12. 16:38 - Chomy

Kérdőív

Az alábbi kérdőívet azzal a szándékkal kezdtem összeírni, hogy az újonnan beugró, és már meglévő játékosaimnak küldöm át mélben. Aztán rájöttem, hogy általában véve is érdekel, hogy oszlanak meg a vélemények ezekről a kérdésekről - jó volna tudni mit érdemes, hogy érdemes írni/mesélni abban a kevés szabadidőben, ami van. :)

  

 

 

Köszönöm, hogy kitöltötted! Ha van kedved, vagy bizonyos válaszokat nem találtál elég találónak, részletes véleményed szívesen olvasnám a kommentek közt, vagy az lfg.hu egy tetszőleges topikjában. Vagy bárhol. (Dobj URL-t!) 

 

Címkék: kérdőív
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr453221056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Dor_ 2011.09.12. 18:23:27

Kitöltöttem, voltak benne ötletes kérdések, de sok helyen bővíteném a válaszok lehetőségét. Időhiányban csak példa:

"Fantasy és "modern" technológia keverése?" alá jó lett volna egy átmenet, mondjuk hogy "Módjával".

Dungeonhöz én szívesen bejelöltem volna hogy, jöhetnek akár nagyok is, de csak akkor ha nem méret nem megy a minőség rovására.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.09.12. 20:42:41

Érdekes volt a kérdőív, elgondolkodtam rajta.

Chomy 2011.09.13. 10:20:21

Köszi a kitöltést mindkettőtöknek!

@_Dor_: hehe, a fantasy/modern tech elegyítésnél direkt hagytam csak két választási lehetőséget. Az volt a benyomásom, hogy az emberek szélsőségesen állnak hozzá - vagy imádják, vagy utálják, de általában aki fantasy alapú szerepjátékot mesél, az nem viszi túlzásba. :)

Shikaka 2011.09.13. 17:47:18

Kitöltöttem, de sok olyan kérdés volt, ahol nem tudtam azt választani amit szerettem volna.

Néhány példa:

"Harci jelenetek ideális hossza és gyakorisága?"

Itt szivem szerint azt írtam volna, hogy alkalmanként néhány harc nem árt, sőt legyen, de ne tartsanak órákig. (=szeretem a kevésbé reális de gyors rendszereket) de csak azt tudtam hogy 'inkább NPC interakció'

Harc nehézsége:

Itt azt mondtam volna, hogy illeszkedjen a világ logikájához, a karakterek benne elfoglalt helyéhez, és ne legyenek az ellenfelek szintre igazítva. (a xenomorf ne változzon azért arctámadóvá, mert a csapat 3 szinttel korábban érkezett a helyszínre a tervezettnél)
Nagyon utálom, mikor valaki bemesél egy tápos lényt, későn jön rá, és elkezd csalni hogy a parti ne haljon meg.
A másik amit utálok, ha a 'bíboros úr félszemű testőre mindig a csapat +2 szintű' akármekkora májerek lettek a karakterek.

Háttérvilág3:

Ami felesleges az olyasmi mint a Rúnás Ynev pénzei cikk (kit érdekel hogy nyolcszögű a dukát?), egyházhierarchiák az összes eretnek irányzattal, adószedés konkrét módja, ilyesmi. Ami _valójában nem_ szinesíti a világot ugyanis sosem derülnek ki. Az ilyesmi csak a mesélő idejét pazarolja.

Shikaka 2011.09.13. 17:53:26

@Chomy:
A modern technika + fantasy érdekes téma. Ha illeszkedik a világba akkor mindenképp jöhet.

Ha nem illeszkedik, hanem inkább poénforrás (mondjuk Conanben egy lezuhant Enterprise űrhajó) akkor nekem necces.

Chomy 2011.09.13. 21:40:34

@Shikaka: köszi a válaszokat!

"Harc nehézsége:

Itt azt mondtam volna, hogy illeszkedjen a világ logikájához, a karakterek benne elfoglalt helyéhez, és ne legyenek az ellenfelek szintre igazítva."

Csak volna? A harmadik válaszlehetőség megegyezik ezzel - "A nehézség legyen a háttérvilág belső logikája alapján belőve." :)

A modern technika + fantasy kérdés alatt nem poénforrásokra gondoltam (kivéve, ha eleve poénkodásra van kihegyezve az egész játék). Van, akit zsigerből taszít, ha a fantasyt a kora középkorit meghaladó technológiával elegyítik, és már az ágyúk, kezdetleges lőfegyverek és "gépszolgák" (lásd: első kiadású Magus) is átlépik az általa tolerálható szintet.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása