Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. szeptember 06. 11:42 - Chomy

2. Évad, 6. Epizód: Schuyler forradalma - ütközet a Fekete Farkasokkal

A parti sorain belül feszültség keletkezett. Sigrún és Anaki Lea vallási nézetei összeegyeztethetetlennek bizonyultak, mikor Anaki Lea egy teliholdas éjjelen kiszökött a táborból, hogy feláldozzon egy, a környékbeli tanyákról elcsábított embert. Sigrún követte őt, és minden bizonnyal véres véget ért volna a jelenet, ha Pery nem lép közbe. Az erdőjáró leütötte a harcos-papnőt, a boszorkányt pedig – akihez kötötte a mágikus paktum – örökre elűzte a csapattól.
 
Hőseink megcsappant létszámú társasága így vonult be Sir Schuyler rejtett erdei táborába (és csöppentek életük legnagyobb politikai katyvaszába)...
 
Sir Schuylert lázadó lovagok és kifosztott falvak menekültjei vették körül (egyeseket Karmos tett földönfutóvá, a többit maga Schuyler); szűk tanácsadói körében pedig egy idealista pap, egy különc mágus, és több, a bril háborút megjárt veterán is megtalálható volt. Plusz náluk volt Johanna, Karmos urának húga, aki minden bizonnyal elhálta már az első éjszakát a lázadók daliás vezérével.
 
Karmos korábbi ura, Lord Fangore elhunyt a bril háborúban. Fia, a huszas évei elején járó, tapasztalatlan Elderic örökölte meg a város, és vele az ország egyik legjelentősebb birtoka feletti uralmat. Minden jól kezdődött, míg egy nap telidési karaván érkezett a városba. Egy gyönyörű rabszolganőt is hozott magával, bizonyos Eadignét. Lord Elderic, minden jó szokással szakítva megvette és felszabadította az eretnek asszonyt, majd ágyasává tette. Akkortól fogva Elderic véreskezű zsarnokká vált, mígnem legbátrabb lovagjai is ellene fordultak – élükön Schuylerrel.
 
A lázadók meggyőződése, hogy a telidési nő boszorkány, aki elbájolta urukat; ennek folytán az is, hogy lázadásuk jogszerű és igazságos. A hónapok óta tartó patthelyzet azonban eldőlni látszik, mert Elderic zsoldosokat hívott a gyűlölt Brilföldről (minő gyalázatos tett!), hogy velük űzze ki a lázadókat az Agyarak Erdejéből.
 
Ilyen körülmények között, persze, hőseink nem kaphatták meg Balthasar amulettjét csak úgy: Schuyler mellé kellett állniuk a küzdelemben. Hogy hűségüket bizonyítsák, a lázadók seregével tarthattak, melynek célja az északra vonuló bril zsoldosokra mért megelőző csapás volt.
 
A sereg lassan, kínlódva menetelt a téli hóban. Egyetlen vigaszuk volt, hogy a brileknek sem lehetett könnyebb dolga. Pery, aki - erdőjáró lévén - otthonosan mozgott a téli vadonban, előresietett kikémlelni az ellenséget; a többiek az összecsapásban előnyükre felhasználható terepviszonyokat kerestek, amint elérték a Császár Országútját.
 
A magukat „Fekete Farkasok”-nak nevező zsoldos kompániáról kiderült, hogy nem holmi kezdők. Már a két sereg felderítőinek találkozása is szörnyű áldozatokat követelt – így halt meg például, hozzá méltatlan és dicstelen módon Nadír, a boszorkánymester. (A tragédia oka röviden: a láthatatlanság nem túl hatékony varázslat derékig érő hóban, különösen egy csapat rátermett erdőjáró ellen, akiket remek hallással, szaglással és látással megáldott hobgoblin vezet.)
 
Pery eközben hozzácsapódott a Farkasok főseregét kísérő szolgákhoz, kereskedőkhöz és szajhákhoz, és beazonosította az ellenség kulcsfiguráit.
 
Végül kémkedés, intrika, és ügyes hadicselek révén sikerült helyzeti előnyből megütközni a déliekkel. A véres csata így is felőrölte mindkét sereget – a zsoldosok oldalán állt egy démonidéző, és jó néhány tapasztalt gyilkos is. (Vezetőjük pedig egy élőholt volt. Míg élt, a parti sikeres merényletet követett el ellene egy éjszaka, de az említett démonidéző feltámasztotta, nehogy meginogjon a sereg harci kedve...)
 
Hogy végül Schuyler oldala győzedelmeskedett, az kizárólag a Harn Hősein múlott.
 
 
  • A Császár Országútja: a Szirán Birodalom fénykorában építtette a Halhatatlan Cyranus, a mágus-császár, aki leigázta a fél világot. Északról, a halmermannok hideg vidékéről indul, átszeli Nagy-Szirániát, a Szélpusztát, Calomyrt, és Brilföld fővárosában, Tantalában áll meg. A szárazföldi kereskedelem fő útvonala Almorn kontinensén.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr803206202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása