Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. június 10. 14:36 - Chomy

2. Évad, 2. Epizód: Sok hűhó...

Az előző részt ott hagytuk abba, hogy Harnstung thel affar kereskedőházának feje megbízta hőseinket, hogy szállítsanak el Murdba, a tengeri törp üzlettársának egy mágikusan lezárt, és mindenféle kémvarázslattól védett dobozt.
 
...amely doboz véletlenül épp olyan volt, amiről Lady Valeria beszélt Thorkinnak a beavatása után. Elmondása szerint valamilyen ereklyét tartalmazott, amit Nagy-Szirániából csempészett haza az Aranykéz Lovagrend, és aminek nyoma veszett nem sokkal Harnstung előtt. Valeria szerette volna megkaparintani a dobozt, annál is inkább, mert szirán ügynökök jártak a nyomában, valamint a hatalmas Lady Severyna, Calomyr királyának varázslónője. (Aki, mellesleg, maga is az Aranykéz kollaboránsa, de jobb szeretné sajátkezűleg átadni az ereklyét a királynak. Ilyenek ezek a varázslónők – csupa gőg, büszkeség és rivalizálás.)
 
Thorkin nem merte eltulajdonítani a dobozt a csapattól ("á, ez nem lehet AZ a doboz"), úgyhogy megkezdődött a vesszőfutásuk Murdba. Szirán birodalmi varázslók ütöttek rajtuk, előbb egyesével, majd együtt mind a hárman, és amikor rádöbbentek, hogy egy renegát szirán varázsló is van a csapattal (nahát, ez is Thorkin), valahonnan előteremtettek még néhány, erre a célra képzett varázslóvadászt és vízköpőt (gargoyle).
 
A döntő összecsapásra Murd közelében, egy tanyán került sor, ahol meghúzódott a csapat éjszakára. A parti vitézül állta a sarat - Nadír egymaga, látványos mágikus ütközetben elbánt az egyik varázslóval -, de a túlerő lassan föléjük kerekedett. Az élet-halál harc kimenetelét Severyna felbukkanása fordította meg - amíg elbánt a csapatot sarokba szorító sziránokkal, hőseink egérutat nyertek, és eljuttatták a dobozt Murdba.
 
…Csak sajnos a thel affar kereskedő üzlettársa nem létezett sohasem. A doboz üres volt, és amíg a Harn Hősei magukra vonták Severyna meg a sziránok figyelmét, a valódi ereklyéket Valeria eljuttatta az eredeti rendeltetési helyükre - de ez már csak jóval később derült ki...
 
 
  • Nagy-Sziránia: egy valaha óriási, mágikus birodalom némileg dekadens, de továbbra is jelentős hatalommal rendelkező maradványa. (Mint mondjuk Melniboné – na, annyira azért nem dekadens, viszont sokkal nagyobb kiterjedésű.)
  • Szirán Birodalmi Varázslórend: a világ legnagyobb szervezett varázslócéhe. Egy egész tartományt uralnak Nagy-Sziránia távoli csücskében, az ismert világ határán.
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr372973149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása