Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. június 10. 17:04 - Chomy

Háttérinfó: Murd

Néhány szó Murdról, ha már úgyis odafújta a szemetet a szél... ;)
 
A város az Esterlin partvidéke felé tartó legfőbb kereskedelmi útvonalon fekszik. Kisebb, mint a nyugati kikötővárosok, vagy a Szélpuszta határát őrző Harnstung, de stratégiailag rendkívül fontos erősség.
 
Murd kedvelt pihenőhelye a vándorkereskedőknek. A partvidék felől érkező, és az Esterlin óceánja felé tartó kalmárok is itt szoktak híreket cserélni, ezért viszonylag sok vendégfogadó és csapszék kínál pihenési, kikapcsolódási, vagy tájékozódási lehetőséget.
 
Arculatát tekintve Murd sűrűn lakott város. Egy magányos dombra épült; ennek tetején áll Lord Götz von Berlichingen Götz van de Murd kicsi, régimódi, de annál masszívabb vára. A domb oldalát szűk utcák, valamint magas, keskeny házak egymáshoz préselt tömbjei borítják. A külső várfal majdnem a domb tövében fekszik. Az országút közelről, a déli oldalról kerüli a várost. Egy többé-kevésbé kövezett út köti össze a kapuval, amely a városon belül, mint főút halad tovább egészen a domb tetejéig. A városig tartó szakaszt oszlopok szegélyezik, melyen elfogott útonállók tetemei lógnak. Murd dombjának északi része a legkevésbé látogatott városrész, itt található a legszegényebb negyed, és a városi temető is.
 
Murd őristene Cartharam, akit minden évben hatalmas fesztivállal tisztelnek meg. Az istennek tetsző módon ez többnyire önfeledt mulatozást és különböző versenyeket jelent dalnokok, mutatványosok és egyéb előadóművészek között. Az ünnepség messze földről vonzza a látogatókat és versenyzőket egyaránt.
 
A város nagytemplomát, nem meglepő módon Cartharamnak építették. A fellegvárban található egy Artheoras-templom, a temető melletti városrészben egy Írduin-szentély, és - mivel a város ura, Lord Götz harcias lovagnemes - Dúnkallenrothnak is van egy kisebb tornya a város szívében.
 
Érdemes tudni, hogy Murdban telepedett le Calomyr elmúlt századának legjelentősebb balladaköltője és legendáriusa, a hazafias Dietmar von Dirk. Szoros és baráti kapcsolatot ápol Cartharam templomával, és iskolát nyitott, ahol rímfaragásra okítja a tehetséges - és fizetőképes - diákokat.
 
Ami a veszélyeket illeti, nyílt titok, hogy Murd ősi temetkezési helyre épült. A dombot sírkamrák, kripták szövevénye járja át. Bár több expedíciót is indítottak már - elsősorban az Írduin-szentély bíztatására -, a járatok nagy része, ezt biztonsággal állíthatjuk, mai napig felderítetlen maradt. A kamrák egy része már összeomlott ugyan, de még mindig sok titkos, vagy hanyagul felfalazott lejárat rejtőzik a város legrégebbi pincéiben, kútjaiban. Sok kalandor próbált már szerencsét ezen lejáratok egyikében, kincsekről álmodozva, hogy aztán soha többé ne térjen vissza a nap fényére. Hogy egy omlás végzett velük, vagy eltévedtek tán, és az éhség, esetleg valami sötétebb dolog, az még egy esetben sem derült ki.
 
A leírásból látszik, hogy Murd egy viszonylag nyugodt és rendezett település, mikor a Hősök első ízben meglátogatják. Egy kis ad hoc kriptafosztogatásra alkalmas (ha ez a parti passiója), és lehet pár mellékszálat is indítani, ha muszáj, de amúgy semmi különleges. Hanem fogunk még ide visszatérni! ;)
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr822973503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása