Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. július 12. 11:11 - Chomy

Így játszunk mi - képekben

Az alábbi képek az előző epizódban, a Harn mélyén rejtőző, elmebeteg lich elleni utolsó összecsapás során készültek.

A képen látható, ahogy a csapat gyanútlanul behatol a lich tróntermébe. Előtte felkapaszkodtak a torony alsóbb szintjein, megküzdöttek megannyi kihívással és csapdával. Vendéglátójuk már várja őket...

Eleinte ezt a kis táblát használtuk harctér gyanánt. A kontinenst ábrázolja, amelyen a kampány zajlik, így csatajelenetek közt is hasznát vettük. A tereptárgyakat a képen is látható jenga-készletből raktam ki. Később áttértünk más módszerre, mert sajnos így elég időigényes volt a jelenetek előkészítése. A befőttes gumikat a különböző státuszok (kábult, védtelen, stb.) nyomonkövetésére használtuk.

Sven, a jól páncélozott halmermann harcos előreront. Nem sokkal lemaradva követi Glero, a pap, bízva az élőholt-űző képességeiben.

A csapat nem várt dehogynem várt ellenállásba ütközik: a falon található kamrákból élőholt csatlósok ugrálnak elő, hogy megvédjék urukat.

A csata dühöng, az ellenfél hullik, mint a pelyva. A trón előtti emelvényen Étienne böködi a lichet. Az előtérben Pery és Anaki Lea figurái moziznak.

Sigrún, a hadisten papnője is megérkezik (a kis, copfos vörös), és a lichre vetődik. Időben: Étienne már ájultan hever (amennyire egy élőholt orgyilkos ájult tud lenni). A térképen látható kockákkal az area burst varázslatok középpontjait jelöltük; annyi eszünk itt még nem volt, hogy a felfelé lévő számmal tartsuk nyilván a burst méretét...

Győzelem! Hőseink felülkerekedtek a próbákon, a lich kifeküdt, szabad az út a kincseskamrába és a Harn hűs levegőjére. 

Átlagos látkép, kicsit később. Háttérben az aktuális NPC-ket felvonultató tabló, előtérben az üveglap, amit a (gyakran rögtönzött) helyszínek felvázolására használunk. Filctollal skiccelni sokkal gyorsabb, mint jengát használni, és nem vagyunk az előre nyomtatott helyszínekre limitálva. Az üveglap mellett látható a homokóra, amit döntések kikényszerítésére használunk.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr193060025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v0rf33d 2011.07.14. 10:13:35

Nadir baba túlélte végig? Meglepő :D

Chomy 2011.07.14. 21:33:20

@v0rf33d: volt ilyen is. Néha. :)

Tény, hogy általában akkor brillírozott, ha valami fölösleges/káros dolgot csinált, pl. mikor hazaküldte Rijekát, vagy kinyitotta a száját kétesélyes diplomáciai helyzetben.

Azért az egyik szirán birodalmi varázslót is szépen hazavágta a 2. évad 2. epizódban, a végső összecsapásban. Az a DAD/Crit megvan még? :)

Narmor 2011.07.19. 22:16:05

Nagyon pöpecek a képek. :D A térképet milyen programmal csináltad?

Chomy 2011.07.20. 09:35:49

@Narmor: Photoshop, de ez egy félkész állapot. Nem is készült el soha teljesen. PS-ben még tablettel is nagyon melós szép térképet készíteni (nekem legalábbis). A vektorgrafikus térképek gyorsabban készülnek, és sok szempontból használhatóbbak is (bár tény, hogy nem olyan szépek mint egy kézzel festett darab), úgyhogy áttértem Autorealmre.

Narmor 2011.07.20. 14:49:49

Köszi! :) Az autorealm nekem nem jött be régebb, mikor próbáltam, de lehet újra előveszem.
A magushoz csináltak még hasonló szép térképeket. Gondolom, akkor az is photoshop... Egyszer lehet meg kéne tanuljak ügyködni vele, mert szívesen készítenék színes-szagos térképeket.

Orkogo 2011.07.28. 21:36:24

Nekem nagyon tetszik... mármint a sör! :-P

Az üveglapra filctollas megoldás tök jó ötlet, nem kell mindig új papír.

A térképekhez a Campaign Cartographert használom, már amikor van rá időm.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása