Sex, drugs, rock & roleplaying

2011. május 02. 22:18 - Chomy

4. Epizód: Az elátkozott város titka; váratlan szövetségesek

...amelyben hőseink épségben visszajutnak Harnstung városába. Juliette, a javasasszony felfedi Pery előtt, hogy nemrégiben még a Harnban bujkáló Demiré-szekta egyik vezetője volt. Nővérével, Theklával közösen lopták el Xatos varázseszközeit, és a Leviatán-kultusz néhány titkos rituáléjára is rátették a kezüket, többek között a hét pecsét alatt őrzött „gora-ur” formulára, ami képes bárkit és bármit izomtól dagadó, engedelmességre kondícionált (bár nem túl okos) mutánssá változtatni.

A nyomukban szimatoló, vérszemet kapott Leviatán-kultistákkal együtt már túl sok volt Juliette-nek a bonyodalom, ezért hátrahagyta a nővérét, vezesse ki a szektát egymaga a slamasztikából. Megpróbál megszökni Harnstungból is, de a Harn Hősei - a váratlanul újra felbukkanó avellai orgyilkossal, Étienne-nel az oldalukon - utolérik, és rövid eszmecserét követően végeznek vele. Nem sejtik, hogy valaki nemcsak, hogy látta a gyilkos arcát, de szó szerint osztozott is a boszorkány fájdalmában…

A parti néhány napot pihenéssel tölt. Thorkin bebocsátást nyer Lady Valeria könyvtárába és laboratóriumába, és szorgos tanulásba kezd.  Alaposan össze is barátkozik a varázslónővel.

Gregos magiszter utasítására Étienne is csatlakozik a hősökhöz, akik megpróbálják néhány zsoldossal tovább erősíteni a soraikat. Sajnos Nadír, a parti boszorkánymestere nem jön ki jól velük; még párbajba is keveredik egy Rijeka nevű, meglehetősen önérzetes bahrandin amazonnal. Ami rosszabb (?), le is győzi. Ezek után a zsoldosok jobbnak látják, ha az ájult amazonnal együtt minél messzebb kerülnek a partitól, megelőzve egy még nagyobb és véresebb balhét a következő reggel.

Hőseink ezt követően felkutatják a Leviatán-kultisták búvóhelyét, és szövetségre lépnek meglepően értelmes vezetőjükkel, Prothémonnal. Tőle tudják meg, hogy a Demiré-szekta egy rejtett völgyben vert tanyát az erdő mélyén, egy várban, melyet néhai királyok építtettek, hogy legyen hová visszavonulniuk végszükség esetén. Az elrabolt embereket, Xatos eszközeit és a leviatáni rituálékat arra használják, hogy kikísérletezzenek valami teljesen újszerű mutagén varázsszert. A fő probléma, hogy a völgy bejárata egy erőd, amelyet megtámadni egyenlő az öngyilkossággal.

Miután legyőzik az alkalmatlankodó dalosvégi zsoldosok maradékát, és vezetőjüket, Vormothot, a társaság Prothémon javaslatára az elátkozott városba (lásd: második epizód) indul. Behatolnak Írduin lovagrendjének egy ősi kolostorába, hátha a találnak valamilyen utalást a közeli völgy védelmének gyenge pontjairól.

Találnak is; de addig számos csapdát megkerülnek, még több zombit lemészárolnak, és némi kincset is összeharácsolnak. Megtudják, hogy a várost Írduin lovagrendjének nagymestere átkozta el, miután a lakosság valami jelentéktelen sérelem (kizsákmányoltság, elnyomás, ilyesmi) okán fellázadt, és kifosztotta a kolostort. Végül a nem túl nemes lelkű nagymester lidérce is elbukik a Hősök keze által, és az átok megtörik.

 

  • Bahrandin: az amnirok (~a kampány elfjei) egy fajtája. Egy ősi, démoni paktum miatt lepusztult az élőhelyük, ők pedig alásüllyedtek a primitív létbe. Meglehetősen szívós fajzatok. Legtöbbjük barbár, vagy boszorkánymester.

 

Felderített dungeon-ök: +1 (Írduin romba dőlt kolostora), összesen: 2

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rocknrole.blog.hu/api/trackback/id/tr82872936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása