Sex, drugs, rock & roleplaying

2012. február 18. 14:02 - Chomy

Jövünk, újra!

Harmadszor is belevágunk, a szokott helyen és ~időben, ezúttal egy szokatlan veszedelmekkel teli dándzsönnel. Ne írjatok hosszú előtörténetet!

Jelentkezés és részletek a rendezvény vadiúj, LFG által biztosított oldalán.

Szólj hozzá!
2012. február 05. 19:01 - Chomy

2. Évad, 8. Epizód: behatolás Karmos várába; leszámolás Eadignével

Thorkin az "Üzenés" rituálé segítségével kapcsolatba lépett a Lady Valeriával, majd felszólította Sir Schuylert, hogy indítsa Karmos ellen serege maradékát. Mielőtt azonban megérkezett volna a segítség, Sven és Pery magánakcióba kezdett: elhagyták Karmost, tudván, hogy Eadigné minden tettükkel tisztában van. Ahogy számítottak rá, a boszorkány utánuk küldte lovagjainak nagy részét, de sajnos nem tudták elég messze csalni őket. Hőseinket visszahurcolták, minden holmijuktól megfosztották, és tömlöcbe vetették. Svent és Peryt azonban pucéran sem tarthatták vissza a vasrácsok; ha nem is könnyen, de kereket oldottak.
Tovább
Szólj hozzá!
2011. december 14. 21:38 - Chomy

Háttérinfó: játékzene és inspiráció

A soron következő háttérinfóban kicsit messzebb kalandozunk a Harn-kampánynál, de nem is szakadunk el tőle teljesen. A post apropója, hogy megjelent a Skyrim; annak rendje és módja szerint elalélt tőle a legtöbb crpg-rajongó, eladások az egekben, mindenki dícséri a játékot orrba-szájba, és megkapta az RPGOTY- és GOTY-díjat is. (Nem vagyok híve a konspirációs elméleteknek, de ez borítékolható volt, a játék minőségétől és milyenségétől majdhogynem függetlenül.)
 
Számomra nem hozott meglepetést, kb. olyan lett, mint vártam. Félreértés ne essék: nem az elégedettség szól belőlem. Ezúttal viszont nem áldoznék több szót a játékra, annál inkább a zenéjére. A TES-sorozat zenéjét a Morrowind óta Jeremy Soule szerzi. Az úr igen termékeny művész, rengeteg játék zenéjét komponálta. Kedvenc zeneszerzője John Williams (a wiki oldala szerint egyes kritikusoktól megkapta a "videojátékok John Williamse" címet is), és állítólag a Square-nél, jórészt Nobuo Uematsutól tanulta meg, hogy mit is jelent a minőség a játék(zene)iparban. Rajongótábora óriási, és több díjat is nyert a játékzenéiért, pl. az Icewind Dale-ért és az Oblivionért.
 
Tovább
8 komment
2011. november 10. 16:06 - Chomy

2. Évad, 7. Epizód: Kémkedés és intrika Karmosban

Megcsappant létszámú seregével Sir Schuyler minden reménye füstbe ment, hogy beveheti Karmos várát. Azaz csak majdnem: ott voltak még neki hőseink. (Ráadásul egy új taggal is bővült a parti Ezalor személyében – ő egy bahrandin mágus volt, aki a bril démonidéző üveggömbjébe börtönözve vészelte át az elmúlt néhány évet. A kincsek után kutató hősök szabadították ki.)

Az igazságérzetükre, vagy a kapzsiságukra játszva, de Sir Schuyler meggyőzte a partit, hogy keressék fel Karmos városát. Feladatuk az volt, hogy lépjenek kapcsolatba a városon belüli ellenállókkal, szerezzenek információt, és ha lehetőség adódik, számoljanak le Eadignével (a feltételezett boszorkánnyal), de kíméljék meg Lord Elderic életét.

Tovább
2 komment
2011. november 10. 11:19 - Chomy

SitRep

Az előző post óta rendben lezajlott a HH2 - sőt, azóta már túl vagyunk egy Véletlen Találkozások 3-on is, és az én szemszögemből ítélve mindkét rendezvény remekül sikerült. A hangulat szuper volt, a létszám felülmúlta a várakozásaimat. Marha jó érzés látni, hogy ha kicsi is a szcéna, a közösségre nem lehet panasz, a rendezvényekre van igény, és minden alkalommal meg lehet ismerni pár új arcot.
 
Az afterpartyt mindkét eseményről lelkesen, tervekkel a fejünkben hagytuk el. Csak legyen elég szabad idő, tartson ki a lendület, hogy megvalósíthassuk a projektjeinket - de ezekről részletesen majd a maguk idejében. Egyelőre csupán annyit, hogy Urbannak (hálistennek) esze ágában sincs felhagyni a VT-k szervezésével, nekünk meg bőven van ötletünk a HH-sorozat folytatására, amihez nagy segítség volt a rengeteg visszajelzés a kedves résztvevőktől.
Tovább
Szólj hozzá!
2011. október 26. 10:00 - Chomy

Hősök Hajnala 2 D&D találkozó

Az, hogy ilyen régen frissítettem a blogot, egyetlen dolognak köszönhető: Godpower vezénylete alatt gőzerővel dolgoztunk a Hősök Hajnala 2 D&D találkozó és verseny szervezésén. Én kaptam a megtiszteltetést, hogy a plakátot is, a versenymodult is összetákolhattam - utóbbit Glowface és PP_lord hathatós közreműködésével, úgyhogy még akár valami jó is kisülhet belőle. ;)

Sikerült olyannyira belefeledkezni a dologba, hogy még magáról a találkozóról sem készült blogbejegyzés, de remélem, hogy aki a blogot olvassa, az úgyis értesült már a rendezvényről más csatornákon.

Ha mégsem, péntekig még van lehetőség utójelentkezésre, úgyhogy harcra fel!

 

 

 

1 komment
2011. szeptember 29. 16:30 - Chomy

Kérdőív - értékelés

A két hete közzétett kérdőív számos meglepetéssel szolgált. Először is: száznégyen töltötték ki, ami bőven felülmúlta a várakozásomat. Ezúton is köszönöm mindenkinek, és külön köszönet azoknak, akik vették a fáradságot, és emailben, commentben vagy u2u-ban (LFG.hu-n) fejtették ki az álláspontjukat egy-egy kérdésben.
 
És most lássuk az eredményeket!
Tovább
Szólj hozzá!
2011. szeptember 12. 16:38 - Chomy

Kérdőív

Az alábbi kérdőívet azzal a szándékkal kezdtem összeírni, hogy az újonnan beugró, és már meglévő játékosaimnak küldöm át mélben. Aztán rájöttem, hogy általában véve is érdekel, hogy oszlanak meg a vélemények ezekről a kérdésekről - jó volna tudni mit érdemes, hogy érdemes írni/mesélni abban a kevés szabadidőben, ami van. :)

  

Tovább
Címkék: kérdőív
6 komment
2011. szeptember 06. 11:42 - Chomy

2. Évad, 6. Epizód: Schuyler forradalma - ütközet a Fekete Farkasokkal

A parti sorain belül feszültség keletkezett. Sigrún és Anaki Lea vallási nézetei összeegyeztethetetlennek bizonyultak, mikor Anaki Lea egy teliholdas éjjelen kiszökött a táborból, hogy feláldozzon egy, a környékbeli tanyákról elcsábított embert. Sigrún követte őt, és minden bizonnyal véres véget ért volna a jelenet, ha Pery nem lép közbe. Az erdőjáró leütötte a harcos-papnőt, a boszorkányt pedig – akihez kötötte a mágikus paktum – örökre elűzte a csapattól.
 
Hőseink megcsappant létszámú társasága így vonult be Sir Schuyler rejtett erdei táborába (és csöppentek életük legnagyobb politikai katyvaszába)...
 
Tovább
Szólj hozzá!
2011. augusztus 08. 13:17 - Chomy

Háttérinfó: reakciók

Kommentekben már volt szó róla: ez az a pontja a történetnek, ahol a játékosok megizzasztottak kissé a nem várt húzásaikkal.
 
Kezdődött az egész azzal, mikor sikereiktől kissé megittasulva, pökhendi módon viselkedtek Lord Harnnal annak udvartartása és prominens vendégei előtt. Arra számítottam, hogy az inkvizíció képviselői szóba elegyednek velük, és megpróbálnak megtudni ezt-azt a Harn mélyén leleplezett szektáról. Ha ügyesek, rájönnek, hogy az erdőbéli események hírén túl Glorian is aktív szerepet játszott az inkvizíció megjelenésében; szociális kihívás lett volna a saját "bűneik" elleplezése (a megállapodás az eretnekekkel), a konfliktus pedig a dilemma lett volna: segítenek megpattanni a szektának, félrevezetik az inkvizítorokat, vagy köpönyeget fordítanak?
Tovább
2 komment
2011. augusztus 05. 17:25 - Chomy

2. Évad, 5. Epizód: Veszélyes találkozások az Agyarak Erdejében

Az inkvizíció elől lóhalálában menekülő Pery és Anaki Lea Murd alatt egyesült a parti másik felével. Miután beszámoltak egymásnak a fejleményekről, úgy döntöttek, nem várják meg sem a titokzatos „Zöld Úr” csatlósait, sem az inkvizíciót, hogy nyomukra bukkanjon; ellovagoltak inkább nyugatra, a naplementébe, új kalandokat keresni...

Tovább
Szólj hozzá!
2011. július 27. 14:05 - Chomy

(Nem igazán) háttérinfó: A különleges felkészítés remek hagyománya

Pár hete játszogattam a Witcher második részével. Kiváló játék (rajongásom meg sem próbálom titkolni), az a fajta, amely beszippantja az embert, és jól kidolgozott karaktereivel, konzekvens történetével képes elhitetni velünk, hogy teljesen működőképes világba nyújt betekintést. Az epilógus harmadik percében találkozunk néhány zsoldossal, akiknek akkora bicepsze van, mint Arnold Schwarzeneggernek Mr. Olympia-korában. Habár lehetne az elcseszett grafikai dizájn eredménye is, aligha az, és a legkevésbé sem zavarja meg az immerziót. Hogy miért? 

Tovább
4 komment
2011. július 20. 10:09 - Chomy

2. Évad, 4. Epizód: Anaki Lea kiszabadítása; menekülés az inkvizíció elől

Pery mindeközben – némi hathatós amnir mágia és a titokzatos utazókövek segítségével, amit útjába vetett a DM jó sors – elérte Harnstungot. Rövid szimatolás után kiderítette, hogy Sir Glorian leleplezte Anaki Leát és szektáját; az inkvizíció élén, Marsall Etzel oldalán bemasírozott a Harnba, és minden ellenállóval végzett. Anaki Leát börtönbe vetették, hogy tisztességes boszorkányperben lehessen része; a vallatási fázis miatt bántották a görcsök már napok óta Svent és Peryt. (Sir Glorian „bűneit” tetézte, hogy még a kegyvesztett hősök villáját is kisajátította, a Rézamnar-kifőzdével együtt.)

Tovább
3 komment
2011. július 12. 11:11 - Chomy

Így játszunk mi - képekben

Az alábbi képek az előző epizódban, a Harn mélyén rejtőző, elmebeteg lich elleni utolsó összecsapás során készültek.

A képen látható, ahogy a csapat gyanútlanul behatol a lich tróntermébe. Előtte felkapaszkodtak a torony alsóbb szintjein, megküzdöttek megannyi kihívással és csapdával. Vendéglátójuk már várja őket...

Tovább
6 komment
2011. július 07. 11:14 - Chomy

Háttérinfó: Etharum sárkányai

Először is elnézést kérek a hosszú csendért, tennivalókban gazdag júniussal indult számomra az idei nyár. Szószátyárkodás helyett bele is kezdek az elmaradt háttérinfóba - ezúttal Etharum sárkányairól, ha már szóba kerültek legutóbb. Figyelem, hosszú és történelmes poszt következik! :)
Tovább
Szólj hozzá!
2011. június 17. 13:04 - Chomy

2. Évad, 3. Epizód: Gyülekező fellegek a Harn felett; a titokzatos lich tornya

Ha már úgyis Murdban voltak, a hősök úgy döntöttek, eleget tesznek Sir Borg megbízásának, és körbeszimatolnak a Harnban. Míg a thel affar üzletfelét keresték (előző epizód), megismerkedtek egy szimpatikus Dúnkallenroth-papnővel, Sigrúnnal. A harci szűznek épp elege lett a tivornyázásból (~elfogyott a pénze), viszont vágyott a csetepatéra, úgyhogy a csapat mellé keveredett. Valahol felszedtek egy vándorló természetpapot is (Glero, új játékos), így indultak, új felállásban az erdő Murdtól északra fekvő részébe.

Tovább
2 komment
2011. június 10. 17:04 - Chomy

Háttérinfó: Murd

Néhány szó Murdról, ha már úgyis odafújta a szemetet a szél... ;)
 
A város az Esterlin partvidéke felé tartó legfőbb kereskedelmi útvonalon fekszik. Kisebb, mint a nyugati kikötővárosok, vagy a Szélpuszta határát őrző Harnstung, de stratégiailag rendkívül fontos erősség.
 
Murd kedvelt pihenőhelye a vándorkereskedőknek. A partvidék felől érkező, és az Esterlin óceánja felé tartó kalmárok is itt szoktak híreket cserélni, ezért viszonylag sok vendégfogadó és csapszék kínál pihenési, kikapcsolódási, vagy tájékozódási lehetőséget.
Tovább
Szólj hozzá!
2011. június 10. 14:36 - Chomy

2. Évad, 2. Epizód: Sok hűhó...

Az előző részt ott hagytuk abba, hogy Harnstung thel affar kereskedőházának feje megbízta hőseinket, hogy szállítsanak el Murdba, a tengeri törp üzlettársának egy mágikusan lezárt, és mindenféle kémvarázslattól védett dobozt.
 
...amely doboz véletlenül épp olyan volt, amiről Lady Valeria beszélt Thorkinnak a beavatása után. Elmondása szerint valamilyen ereklyét tartalmazott, amit Nagy-Szirániából csempészett haza az Aranykéz Lovagrend, és aminek nyoma veszett nem sokkal Harnstung előtt. Valeria szerette volna megkaparintani a dobozt, annál is inkább, mert szirán ügynökök jártak a nyomában, valamint a hatalmas Lady Severyna, Calomyr királyának varázslónője. (Aki, mellesleg, maga is az Aranykéz kollaboránsa, de jobb szeretné sajátkezűleg átadni az ereklyét a királynak. Ilyenek ezek a varázslónők – csupa gőg, büszkeség és rivalizálás.)
 
Tovább
Szólj hozzá!
2011. június 07. 15:19 - Chomy

Háttérinfó: a második évad szereplői

Új évadot kezdtünk - az elsőnél hosszabb, és hajszálnyival részletesebben tárgyalt másodikat. Lesz benne számos visszatérő szereplő, lesz jónéhány új is, de van pár, aki végleg kilehelte a lelkét az első évadban. Utóbbiak csak növelnék a zavart a szereplők listáján, úgyhogy szakítok az eredeti elképzeléssel, és a második évad szereplőit külön poszt alatt tartom majd nyilván. A bejegyzés minden hivatkozott PC-t és NPC-t tartalmazni fog, és baloldalt permanens linket kap. Gyakori időszerűsítés várható.

Tovább
Szólj hozzá!
2011. június 07. 14:28 - Chomy

2. Évad, 1. Epizód: Egy fényes jövő vége; sietős távozás Harnstungból

...Telt-múlt az idő, mindenkinek szépen alakult a vállalkozása. Egy szép nap aztán illusztris menet érkezett Harnstungba - lovagok és papok hosszú sora, csupa napot, meg lángokat ábrázoló zászlóval. A Harn Hősei rövidesen meg is tudták, kivel van dolguk, mert Lord Harn a várba idézte őket. Megismerték Sir Etzelt, Artheoras lovagrendjének marsallját; Röhm főinkvizítort; végül Tisztelendő Fredriket, a híres nyomozót.

Tovább
3 komment
2011. május 31. 11:16 - Chomy

8. Epizód: Egy fényes jövő kezdete

Néhány nap eltelik, újra Harnstungban járunk. A vár fogadótermében teljes a létszám: itt időzik Sir Borg, az intéző; Lady Valeria, az udvari varázslónő; a dicsőséges hősök; végül, de nem utolsó sorban Gregos magiszter, az avellai „diplomata” is. A veszély elhárult, a kincsek megkerültek, minden konfliktus rendeződni látszik – a további részleteket nem firtatják.

Tovább
Szólj hozzá!
2011. május 31. 10:37 - Chomy

Hősök Hajnala utózönge

Na, időközben ez is lezajlott.

Remekül szórakoztunk, öröm volt látni, ahogy a befektetett idő és energia (többszörösen) megtérül. Voltak előadások (az enyém pont lemaradt, időhiány, pech), kínos kérdéseket tettünk föl a Delta Vision képviselőinek a szerepjátékkiadás jelenéről és jövőjéről, és nem utolsó sorban játszottunk - négy asztalnál, remek hangulatban.

Az LFG.HU nagylelkű támogatásának (tizennégy nem kis értékű könyv!) köszönhetően, a DV által biztosított kedvezményből sikerült kigazdálkodni, hogy minden játékos könyvnyereményben részesülhessen. Remélem mind olyan élménnyel gazdagodtak, ami a folytatásra is visszacsábítja őket.

Ja, és nem utolsó sorban köszönet a Cantinának a kimeríthetetlen sörutánpótlásért! (Leraboltuk a teljes készletet - ha jól láttam a szemem sarkából, estefelé hozniuk kellett pár kartonnal, hogy ki tudják elégíteni a közönségigényt. :D)

Utózönge:

(update várható, ha Jakirte beszámolója is felkerül)

 

Folytatás ősszel!

 

 

Szólj hozzá!
2011. május 27. 13:51 - Chomy

Háttérinfó: az elfeledett királyok vára

Az alábbi térkép ábrázolja Thekla és a szekta otthonát, az ősöreg várat az elfeledett királyok völgyében. Nem túl csicsás, de ha az embernek hétről hétre kell készülni a mesélésre, ritkán van idő részletes munkát végezni.
 
 
Tovább
2 komment
Sex, drugs, rock & roleplaying
süti beállítások módosítása